Provocări și oportunități în turism: analiza noului competitor de pe piața

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 19:43
1054 citiri
Provocări și oportunități în turism: analiza noului competitor de pe piața
FOTO: pixabay.com

A apărut o nouă platforma online care se adresează turiștilor sau persoanelor interesate să identifice cea mai bună opțiune de cazare pentru călătoriile lor în România. Compania își propune să devină o sursă de informare cu privire la opțiunile de cazare existente, o alternativă în această privință la celebrele Booking sau Airbnb și nu numai.

Celebrele platforme Booking și Airbnb îndeplinesc pe lângă scopul lor principal, acela de a permite turiștilor posibilitatea de a rezerva unități de cazare, și un scop de informare a turiștilor cu privire la opțiunile de cazare dintr-o anumită zonă, scop secundar care pentru mulți dintre noi reprezintă un scop inițial – studiile arătând că foarte mulți dintre cei care intră pe aceste platforme nu au neapărat intenția de a rezerva, ci mai mult de a se informa despre opțiunile și facilitățile de cazare dintr-o anumită zonă. Cazarela, o companie abia intrată pe piața turistică, își dorește să adreseze tocmai această nișă, și promite, conform declaraților reprezentanților săi, să inoveze și astfel să testeze echilibrul de forțe existent deja în acest domeniu.

Cazarela și provocările concurenței: o privire de ansamblu

Ce aduce Cazarela în plus față de concurența existentă pe piața națională? După o analiză a modelului lor de afaceri și a platformei, avantajele și dezavantajele sunt mai mult decât evidente.

Avantaje

  • în momentul de față se pot face rezervări directe necomisionate;
  • filtre inteligente pentru fotografii - un concept încă inexistent pe piață.

Dezavantaje

  • nu sunt specificate detaliile referitoare la numărul de camere disponibile;
  • fiind noi pe piață, site-ul s-ar putea confrunta cu lipsa recunoașterii și încrederii din partea utilizatorilor, care tind să prefere branduri stabilite și cunoscute.

Opinii exprimate de membrii echipei companiei

Compania a menționat că în primul an se va concentra exclusiv pe identificarea celor mai bune și a celor mai puțin vizibile locații din România. Va furniza însă cele mai atractive pensiuni sau hoteluri utilizatorilor ei. Informațiile vor consta în poze, servicii etc., dar și datele de contact ale operatorilor economici în vederea contactării lor de către utilizatori. Este posibil ca site-ul Cazarela să ofere în viitor și posibilitatea de a efectua rezervări direct din platformă, însă spre deosebire de opțiunile existente în piață scopul principal al Cazarela va fi întotdeauna acela de a prezenta o sursă de încredere de informații în domeniul turismului.

Reprezentanții companiei au mai declarat că vor depune eforturi substanțiale nu numai pentru identificarea pensiunilor și a hotelurilor, dar și a locurilor din România care sunt încă prea puțin cunoscute sau care nu sunt cunoscute la adevăratul lor potențial.

Ideea care stă la baza construirii platformei este de a furniza turiștilor și nu numai lor, informații complete, respectiv, unități de cazare, serviciile pe care le oferă acestea, activitățile ce pot fi desfășurate în locurile respective (drumeții, vizite, tratamente, oportunități de afaceri etc.) În alte cuvinte, se dorește o extragere a tuturor informațiilor legate de specificul locului, cu scopul livrării lor utilizatorilor.

În concret, reprezentanții Cazarela au declarat:

„Pentru a obține cât mai multe informații valoroase avem in plan să colaborăm cu comunitățile și autoritățile locale, considerând că ar trebui să existe un interes comun din partea tuturor pentru a face cunoscute locații sau servicii adiacente, cu scopul de a atrage persoane interesate sau turiști. După implementarea proiectul din România există un interes major pentru a-l replica pe piața din Spania și Italia.”

Cu toate acestea, intrarea Cazarela pe piața turismului nu este lipsită de provocări. Într-un mediu deja aglomerat și competitiv, aceștia vor trebui să-și dovedească valoarea și să-și câștige locul în inimile și încrederea călătorilor. Cu toate acestea, primele semne sunt încurajatoare, iar entuziasmul din spatele acestei noi companii este contagios.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#turism, #competitori, #analiza , #stiri afaceri