O țară NATO profită de războiul lui Putin, sfidând sancțiunile: Explozie a afacerilor sale cu Rusia

Marti, 16 August 2022, ora 04:00
26604 citiri
O țară NATO profită de războiul lui Putin, sfidând sancțiunile: Explozie a afacerilor sale cu Rusia
Fabricile din Turcia au exportat masiv în Rusia FOTO: Umit

După invazia ordonată de Putin în Ucraina, în 24 februarie 2022, peste 11.000 de sancțiuni economice s-au luat împotriva Rusiei. Dar unele state nu au vrut să impună restricții contra Moscovei precum o țară NATOTurcia – care a realizat o explozie a afacerilor sale cu regimul de la Kremlin, la maximum din 2014.

Exporturile Turciei către Rusia sunt în prezent la cel mai înalt nivel din ultimii 8 ani, ajungând la aproape 3 miliarde de dolari în prima jumătate a lui 2022, potrivit Bloomberg.

Sancțiunile occidentale legate de invazia Ucrainei de către Rusia au forțat plecarea a peste 1.200 de firme multinaționale de la Moscova. Dar o țară membră NATO, Turcia, se laudă în mod deschis cu un boom al comerțului său cu Rusia.

Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO

Astfel, ministrul Transporturilor de la Ankara, Adil Karaismailoglu, a postat pe rețeaua de socializare Twitter un mesaj, care anunță faptul că există o creștere de 58% a comerțului cu vehicule al Turciei cu Rusia, în primele patru luni ale anului 2022, ca dovadă a puterii logistice a țării sale.

Acesta este doar un exemplu de creștere mai largă a exporturilor turcești către Rusia, care a atins un maximum din ultimii 8 ani, de 2,91 miliarde de dolari, în prima jumătate a anului 2022, potrivit Serviciului de statistică TurkStat.

Rezultatele reprezintă o veste bună pentru eforturile președintelui turc Recep Erdogan de a crește exporturile, ca parte a a unui plan numit de el ”un nou model economic”. Însă acesta va frustra aliații NATO ai Turciei, precum Statele Unite și cei din Europa.

Spionii ruși refuză să mai țină capul plecat în fața lui Putin: Revoltă în fața morții din Ucraina, chiar dacă primeau salarii colosale

Turcia nu a sancționat Rusia lui Vladimir Putin, ca și celelalte țări occidentale, încercând să-și echilibreze relația cu ambele părți aflate în război.

”Ceea ce ea (Rusia) nu poate să cumpere din Germania, Italia și Franța, cumpără de la noi. Separat, o mulțime de companii din Uniunea Europeană intenționează să-și vândă produsele către Rusia prin Turcia”, a declarat Cetin Tecdelioglu, șeful Asociației Exportatorilor de metale din Istanbul.

Să menționăm faptul că exporturile de metale feroase și neferoase ale Turciei către Rusia au crescut cu 26% față de anul trecut, până la valoarea de 170 de milioane de dolari, în primele șase luni din 2022, potrivit Reuters.

Turcia a criticat invazia Rusiei din Ucraina, dar nu a susținut sancțiunile Occidentului împotriva Moscovei, încercând să-și mențină cu aceasta legăturile sale strânse de comerț, energie și turism.

Acordul neașteptat al SUA cu o țară NATO prietenă cu Putin: Rusia primește o grea lovitură
Acordul neașteptat al SUA cu o țară NATO prietenă cu Putin: Rusia primește o grea lovitură
Războiul de doi ani al Rusiei în Ucraina a declanșat o creștere a cererii globale de muniție, aliații occidentali făcându-i aprovizionarea Kievului, simultan cu realimentarea propriilor...
Lovitura primită de Putin de la SUA, ce întoarce războiul: Mutare dură făcută de China, Emirate și Turcia contra Rusiei
Lovitura primită de Putin de la SUA, ce întoarce războiul: Mutare dură făcută de China, Emirate și Turcia contra Rusiei
După începerea invaziei lui Putin din Ucraina, țările din Occident au impus mai multe pachete de măsuri împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de război. Acum Putin primește o...
#turcia rusia, #Rusia Turcia, #exporturi turcia, #Putin Erdogan, #Putin Erdogan relatii Rusia Turcia, #membru NATO, #Turcia NATO , #Razboi Ucraina