Primul tunel de autostradă prin Carpați. "Are două galerii principale separate, una pentru fiecare sens" FOTO

Luni, 29 Mai 2023, ora 16:32
13962 citiri
Primul tunel de autostradă prin Carpați. "Are două galerii principale separate, una pentru fiecare sens" FOTO
Imagini din locul în care va începe săparea tunelului pentru autostradă FOTO Facebook/ Irinel Scrioșteanu

Autoritățile responsabile au prezentat imagini din locul în care începe prima traversare a Carpaților pentru un tunel de autostradă.

Lucrarea de artă va fi realizată pe secțiunea 4 - Țigveni-Curtea de Argeș, a tronsonului dintre Pitești și Sibiu din autostrada A1.

Este vorba despre un tunel în lungime de 1.300 de metri, format din 2 galerii principale separate, una pentru fiecare sens de mers.

"Va fi realizat în conformitate cu normativele și directivele europene, iar printre particularități regăsim:

✅️ câte 2 benzi pe sens și acostamente

✅️ sistem de ventilație

✅️ sistem de evacuare

✅️ iluminat public

✅️ sistem de comunicare

✅️ câte o clădire la intrare și ieșire, pentru controlul și operarea tunelului", scrie pe Facebook Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Imaginile prezentate de Scrioșteanu arată că șantierul este deja instalat în locul unde va începe lucrarea. "Antreprenorul estimează un termen de 2 ani pentru săpătura tunelului, 1 an pentru căptușirea interioară și până la 8 luni pentru instalarea echipamentelor și testare", mai scrie secretarul de stat.

Teoretic, atât tunelul cât și secțiunea în lungime de 9,86 de kilometri ar trebui să fie gata până cel târziu la sfârșitul anului 2026.

Vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde și construcția unui nod rutier la Țigveni, care va face conexiunea cu secțiunea 3 a Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#tunel autostrada a1, #autostrada arges pitesti, #tronson montan a1 , #infrastructura