Un director al OMS a estimat când s-ar putea încheia epidemia de COVID-19 pe continentul european

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 21:11 5772 citiri
Circulația largă a virusului SARS-CoV-2 în Europa ar putea să se încheie după Valul 5-Omicron. FOTO: Pixabay.com

Epidemia de COVID-19 s-ar putea încheia în Europa odată cu varianta Omicron, care ar putea infecta 60% dintre europeni până în luna martie, a estimat, duminică, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Europa.

„Este plauzibil ca regiunea să se apropie de sfârşitul epidemiei”, a declarat Hans Kluge pentru AFP, făcând totuşi un apel la prudenţă din cauza versatilităţii virusului.

„Odată ce valul Omicron va înceta, va exista timp de câteva săptămâni şi câteva luni o imunitate generală, fie datorită vaccinului, fie pentru că oamenii vor fi imuni din cauza infecţiei şi, de asemenea, o scădere ca urmare a temperaturilor”, a estimat el.

Cu toate acestea, nu suntem într-o „eră endemică”, a subliniat oficialul OMS.

„Endemic înseamnă că putem prezice ce se va întâmpla, dar acest virus a surprins de mai multe ori. Aşa că trebuie să fim foarte atenţi”, a insistat Kluge.

În Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European (SEE), această variantă care a apărut la sfârşitul lunii noiembrie, mai contagioasă decât Delta, este acum dominantă, conform agenţiei europene de sănătate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii