Alexandru Rafila anunță că Omicron a început să se transmită comunitar în România

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 11:25 4396 citiri
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile FOTO Facebook/ Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 7 ianuarie, că tulpina Omiron a început să se transmită „sporadic” comunitar în România.

„Începe sa fie transmitere comunitare, este sporadică, este posibil să asistăm la o transmitere comunitară susținută în viitor”, a declarat Alexandru Rafila.

„Dacă un bolnav îmbolnăvește mai mult de o persoană, cazurile cresc”, a mai spus Rafila.

Autoritățile au emis vineri, 7 ianuarie 2022, un nou bilanț privitor la evoluția pandemiei de coronavirus în România.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.922 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 31 decese.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.922 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 31 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, au transmis autoritățile.

Cu o zi în urmă, joi, 6 ianuarie, au fost înregistrate 6.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 44 decese. Nu sunt raportate decese anterioare. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 400 de bolnavi infectați cu Covid.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News