Cazul polițistului batjocorit de bețivii satului: Sfidat, insultat și amenințat cu moartea

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 04:10
7375 citiri
Cazul polițistului batjocorit de bețivii satului: Sfidat, insultat și amenințat cu moartea
Polițist din Tulcea batjocorit în văzul lumii de un bărbat băut FOTO Info Tulcea

Un bărbat din comuna tulceană Pardina a fost condamnat definitiv la amendă penală de către Curtea de Apel Constanța, fiind găsit vinovat pentru ultraj.

Individul a ajuns în fața instanței după ce a fost reclamat de un agent de poliție pe care l-a umilit în public și amenințat cu moartea.

Fapta s-a petrecut în februarie 2017, dar procesul s-a finalizat după mai bine de cinci ani, judecătorii constănțeni pronunțându-se cu o sentință definitivă în data de 21 ianuarie 2022.

Agresorul polițistului a fost condamnat pentru faptele sale: amenințare asupra unui polițist și tulburarea ordinii și liniștii publice cu amendă penală de 2400 de lei.

Potrivit actului de acuzare, agentul Dănuț Belibrov, în prezent pensionar, în seara de 25 februarie 2017, agentul de poliție se afla în patrulare prin centrul comunei când a dat peste un bărbat care își făcea nevoile fiziologice pe stradă, în fața unui bar.

Agentul i-a solicitat omului să aibă un comportament civilizat, doar că acesta a început să riposteze. Când polițistul l-a anunțat că urmează să-l sancționeze cu amendă în valoare de 200 de lei, individul a devenit recalcitrant, a început să înjure, să vocifereze și chiar să danseze în fața omului legii.

Auzind gălăgie afară, ceilalți clienți din bar au ieșit și ei în stradă să vadă ce se întâmplă, unii dintre ei având un comportament similar amicului lor. Au început să înjure, să folosească expresii obscene, să huiduie și să amenințe cu moartea și că îl vor dezbrăca de haine, ba chiar i-au cerut polițistului să plece din satul lor.

Înconjurat de bărbații băuți, agentul a fost nevoit să ceară ajutoare, mai întâi la unul dintre colegii săi de post și apoi la colegii de la Poliția de Frontieră.

Polițistul a decis să depună plângere penală pe numele agresorului său, mai ales pentru că individul nu era la prima abatere de acest fel, fiind în trecut sancționat de mai multe ori de către șeful de post.

Această faptă, aparent banală, indică modul în care agenții de poliție sunt văzuți în comunitățile rurale izolate, unde uniforma de poliție nu reprezintă mare lucru. Din 2017 și până în prezent, pe rolul secției penale a Judecătoriei Tulcea se află în diferite faze de judecată nu mai puțin de 25 de dosare de ultraj cu victime polițiști.

O femeie din Tulcea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce și-a abuzat sexual fiica de 13 ani
O femeie din Tulcea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce și-a abuzat sexual fiica de 13 ani
Caz revoltător în Tulcea. O femeie a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată că și-a abuzat sexual fiica de 13 ani, apoi a filmat-o și a trimis imaginile unui bărbat pe...
Femeie acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu o victimă de 13 ani, aflată în îngrijirea sa. Detalii șocante din anchetă
Femeie acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu o victimă de 13 ani, aflată în îngrijirea sa. Detalii șocante din anchetă
O femeie a fost arestată preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Tulcea, după ce a întreţinut relaţii sexual cu o victimă de 13 ani, aflată în îngrijirea sa, timp de mai multe luni, iar...
#tulcea, #politie, #ultraj politisti pedeapsa cod penal, #condamnare , #politie