Un deputat PNL indeamna romanii sa trimita propria scrisoare catre Comisia de la Venetia despre Tudorel Toader

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 13:34
5154 citiri
Un deputat PNL indeamna romanii sa trimita propria scrisoare catre Comisia de la Venetia despre Tudorel Toader
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi contesta scrisoarea pe care Tudorel Toader a trimis-o Comisiei de la Venetia, in care fostul ministru al Justitiei, care ar putea fi revocat ca membru al institutiei europene, sustine ca a aparat Justitia si s-a opus unor masuri dorite de social-democratii din ale caror guverne a facut parte.

Raetchi arata ca adresa Comisiei de la Venetia este publica si ii indeamna pe romanii care au luptat in strada inclusiv impotriva actiunilor lui Tudorel Toader sa trimita propria evaluare a fostului ministru.

"Am o propunere: haideti sa ii aratam lui Tudorel Toader si, pe de alta parte, sa demonstram Comisiei de la Venetia ce credem despre mandatul pe care fostul 'ievaluator' neobosit si-l lauda acum singur si sa ii trimitem si noi mesaje domnului Gianni Buquicchio! Adresa e publica: venice@coe.int.

Dupa ce a urmat tacticos directiile trasate de Dragnea - de adaptare a legilor justitiei la interesele actualului tinichigiu de la Rahova, domnul Tudorel Toader se teme azi ca va fi revocat din Comisia de la Venetia si rescrie istoria ultimilor ani, pictandu-se singur in reformist.

Pierdut, probabil, in 'dinamica legislativa plina de interese, competente si controverse', nu pare sa isi aminteasca rolul distructiv al 'ievaluarilor' sale atat de partinice. Eu sunt convins insa ca cetatenii isi amintesc mult mai bine motivele pentru care au stat, timp de 3 ani, in Piata Victoriei si au cerut justitie independenta. Si ca vor impartasi aceste motive si Comisiei de la Venetia", este mesajul postat pe Facebook de Ovidiu Raetchi.

Vezi aici ce le-a scris Tudorel Toader celor de la Comisia de la Venetia, in conditiile in care ar putea fi revocat ca membru

Amintim ca reprezentantii Reset Iasi si fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna au cerut Guvernului Orban inlocuirea lui Toader din Comisia de la Venetia si din toate forurile in care reprezinta statul roman.

Cei de la Reset Iasi amintesc ca in urma analizei mandatului lui Tudorel Toader (23 februarie 2017 - 24 aprilie 2019) si a modificarilor pe care acesta le-a operat la Legile Justitiei, inclusiv infiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SSIIJ), au constatat "ca activitatea dlui Tudorel Toader din functia de ministru al Justitiei a fost in totala contradictie cu principiile, valorile, Statutul si chiar recomandarile exprese ale Comisiei de la Venetia, organism constituit in cadrul Consiliului Europei".

Ei amintesc ca pe 22 februarie au adresat Comisiei de la Venetia o scrisoare in care au descris masurile luate de Toader, insistand asupra ordonantei de operationalizare a Sectiei Speciale, institutie asupra careia Comisia de la Venetia s-a pronuntat in termeni defavorabili, afirmand ca aceasta "risca sa constituie un obstacol in calea luptei impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate".

Activitatea lui Toader apare si in raportul MCV din toamna acestui an, cel mai dur raport de cand Romania a intrat sub Mecanism.

A.S.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Ovidiu Raetchi romani scrisoare Comisia Venetia, #Tudorel Toader scrisoare Comisia Venetia , #justitie