Tudorel Toader a preluat Presedintia Consiliului Justitie si Afaceri Interne al UE si va numi noul procuror-sef european

Sambata, 08 Decembrie 2018, ora 22:58
22812 citiri
Tudorel Toader a preluat Presedintia Consiliului Justitie si Afaceri Interne al UE si va numi noul procuror-sef european
Foto: Facebook / Tudorel Toader

Ministerul Justitiei a preluat oficial Presedintia Consiliului Justitie si Afaceri Interne al UE (JAI), a anuntat, sambata seara, ministrul Tudorel Toader, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, in perioada 6-7 decembrie, Tudorel Toader a participat, la Bruxelles, la ultima reuniune a Consiliului Justitie si Afaceri Interne sub egida presedintiei Austriei.

Vineri, la finalul Sesiunii Justitie, ministrul Justitiei a preluat oficial Presedintia acestei formatiuni, ce va fi exercitata de catre Romania incepand cu 1 ianuarie 2019.

Ministrul justitiei a fost insotit la reuniune de Reprezentantul Permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana, ambasadorul Luminita Odobescu, precum si de o parte din echipa tehnica din cadrul Ministerului Justitiei si a Reprezentantei Permanente a Romanei.

"In cadrul acestei reuniuni, ministrii de justitie au adoptat abordarea generala cu privire la propunerea de directiva privind contractele de vanzari de bunuri, propunerea de reformare a Regulamentului Bruxelles II bis si propunerea de Regulament privind ordinele europene de furnizare si conservare a probelor electronice in materie penala. Pe agenda s-au mai aflat informari privind stadiul operationalizarii Parchetului European, pregatirea de catre Comisia Europeana a mandatelor de negociere privind cel de-al doilea Protocol aditional la Conventia de la Budapesta privind criminalitatea informatica si, respectiv, un acord intre UE si SUA privind probele electronice in materie penala", se arata in aceeasi postare.

Sursa citata mai precizeaza ca, in marja reuniunii, ministrul roman a avut scurte intrevederi cu comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Vera Jourova precum si cu omologii sai din Austria, Luxemburg si Croatia.

"Fiind ultimul Consiliu JAI din mandatul Presedintiei austriece, viitoarea Presedintie a Romaniei la Consiliul UE a prezentat prioritatile sale in domeniul justitiei pentru semestrul I al anului 2019, intre care: avansarea negocierilor referitoare la propunerea de Regulament privind probele electronice in materie penala si obtinerea abordarii generale asupra propunerii de Directiva din acelasi pachet legislativ; finalizarea dosarului privind Regulamentul Bruxelles II bis; numirea procurorului-sef european si consolidarea recunoasterii reciproce in materie penala", se mai arata in postare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Tudorel Toader Consiliu JAI, #Romania presedintie Consiliu UE , #ministrul Justitiei
Comentarii