Toader insista ca nu s-a vazut cu Ghita in Serbia: Exclus! Cat despre documentele "pierdute", intrebati Curtea de Apel Ploiesti!

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 08:48
3984 citiri
Toader insista ca nu s-a vazut cu Ghita in Serbia: Exclus! Cat despre documentele "pierdute", intrebati Curtea de Apel Ploiesti!
Foto: Arhiva (Ministerul Justitiei)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a negat vehement ca s-ar fi intalnit cu fugarul Sebastian Ghita in timpul vizitei pe care a facut-o luni si marti in Serbia.

"Exclus! Cum sa se intalneasca un ministru al Justitiei cu cineva care e in procedura de extradare? Nu ca n-am avut intalnire, nici macar nu l-am vazut. (...) Nu poarta un inculpat dialog direct cu ministrul Justitiei, oricare ar fi el", a subliniat Toader, miercuri dimineata, la insistentele jurnalistilor pe acest subiect.

Referitor la "dovezile" pe care fostul deputat fugar i le-ar fi prezentat referitor la probele folosite de DNA in dosarele sale, ministrul a precizat ca Sebastian Ghita are o procedura de extradare in Serbia si "trebuie sa se adreseze instantei din Serbia, nu ministrului Justitiei din Romania".

In plus, Toader a refuzat sa comenteze afirmatiile lui Ghita facute marti seara, la Romania TV: "Nu imi cereti eu sa comentez ce au comentat unii la TV, ministrul comenteaza oficial prin canale oficiale".

Intrebati Curtea de Apel Ploiesti

Jurnalistii au pus din nou intrebari referitoare la documentele pentru extradarea lui Ghita care nu ar fi ajuns la instanta din Serbia, iar ministrul a repetat aproape mot a mot comunicatul emis de MJ marti seara.

Citeste aici amanunte - Replica lui Toader in misterul documentelor pentru extradarea fugarului Ghita

Ca noutate, astazi, Toader a acuzat magistratii din Ploiesti ca au tergiversat trimiterea unor documente solicitate de sarbi:

"Intrebati Curtea de Apel Ploiesti de ce i-au trebuit 2 saptamani sa ajunga de la Ploiesti la Ministerul Justitiei, unde ar fi ajuns si pe jos mai repede", a spus Toader.

Amintim ca presa sarba a dezvaluit ca documentele solicitate, care ar fi trebuit sa clarifice infractiunile de care este acuzat Sebastian Ghita, inca nu au ajuns la Inalta Curte din Belgrad, cea care deruleaza procedura de extradare.

Tudorel Toader a fost luni la Belgrad, unde s-a intalnit cu omologul sau sarb, Nela Kuburovic, ocazie cu care a sustinut ca toate documentele solicitate de autoritatile sarbe au fost transmise din 9 martie.

Ce mai zice fugarul Ghita

Fugarul Sebastian Ghita sustine ca i-a trimis ministrului Toader niste documente, "dovezi" pe care le-a strans ca probele folosite de DNA in dosarele sale sunt false.

"Toate documentele pe care le-am strans, cu dovezi, ca probele folosite de DNA in cererea de extradare sunt false si falsificate le-am trimis domnului Tudorel Toader si sper ca, mai repede, nu mai tarziu, dansul va cere suspendarea acestei extradari. Nu se poate sa semneze pentru revocarea lui Kovesi, dar sa foloseasca probele false ale doamnei Kovesi", a declarat Ghita, marti seara, la Romania TV.

Fostul deputat acum fugar a adaugat ca le-a aratat si judecatorilor sarbi ca probele din dosarele sale sunt false si ca acestia studiaza atat documentele prezentate de el, cat si cele trimise de catre Ministerul Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Toader Ghita extradare Serbia , #ministrul Justitiei