Toader, despre respingerea cererii de extradare a lui Ghita: Si eu sunt curios care sunt motivele

Luni, 30 Iulie 2018, ora 09:41 3431 citiri
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Tudorel Toader a spus ca nu a primit documente privind refuzul de extradare a lui Sebastian Ghita, insa le asteapta pentru a vedea motivele pentru care a fost luata aceasta decizie, subliniind ca judecatorii din Serbia au avut in vedere aspecte ce vizeaza procedura, nu fondul cauzei.

"Pana vineri, la sfarsitul programului, nu venise nimic. Voi vedea astazi. Sigur o sa aflam si imediat ce vom vedea motivele vi le comunicam. Doar o precizare - faptul ca statutul pe care l-a primit are caracrer provizoriu.

In al doilea rand, si eu sunt curios sa vedem motivele, sa vedem cine l-a trimis in judecata, sa vedem probele care au fost administrate. Probabil judecatorii sigur au luat in considerare chestiuni de procedura si nu de fond si sigur le examinam. Apropo de cine l-a trimis in judecata au fost cei de la DNA Ploiesti", a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Precizarile vin dupa ce Inalta Curte de Justitie din Belgrad a respins cererea autoritatilor romane privind extradarea fostului deputat Sebastian Ghita si a stabilit ca este eligibil pentru obtinerea azilului, decizia finala urmand sa fie luata de Ministerul sarb de Interne.

Prin aceasta decizie, Inalta Curte de Justitie din Belgrad a admis ca, in luna iunie, prin decizia Directiei pentru Azil a Ministerului sarb de Interne, Sebastian Ghita a devenit eligibil pentru azil in Serbia, "din cauza actiunilor de persecutare la care a fost supus in tara de origine ca reactie la exprimarea opiniilor politice", informeaza agentia Tanjug, citata de publicatia Kurir.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News