Raport sinucigas pentru Toader, fara efect pentru Kovesi

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 09:20
9232 citiri
Raport sinucigas pentru Toader, fara efect pentru Kovesi

Prestatia ministrului Justitiei si raportul superficial, plin de considerente personale si anexe, a provocat stupoare in sistemul juridic, dar si in cel politic.

Nu cred ca a mai existat un asemenea atac la o institutie a statului din partea unui ministru. Tudorel Toader, decis sa-le faca treaba murdara lui Liviu Dragnea si lui Calin Popescu Tariceanu, a cazut in aceeasi capcana ca Florin Iordache in cazul Ordonantei 13.

Reactia publica la declaratia de presa deplorabila a lui Tudorel Toader a fost imediata. Mii de oameni au iesit sa protesteze in mai multe orase din tara si sa-si arate sustinerea pentru procurorul-sef DNA Laura Codruta Kovesi.

PSD-ALDE au transformat atacurile la adresa DNA intr-o actiune politica si asta in situatia in care au probleme majore in ce priveste guvernarea - au nominalizat trei prim-ministri intr-un an de la castigarea alegerilor si sunt sub presiunea masurilor impopulare in ce priveste fiscalitatea si salarizarea.

Demnitatea de procuror

Sunt mai multi experti care spun ca Tudorel Toader a fortat si legea in raportul prezentat in fata jurnalistilor.

Fostul ministrul al Justitiei Catalin Predoiu a scris ca: "Destul de bizar, domnul ministru Toader a invocat in 'rechizitoriu', inclusiv un conflict constitutional in care a pledat personal si pe care l-a pierdut (la zero voturi), cel privind cazul Belina".

Mai multi comentatori au observat anomalia ca ministrul Justitiei a adus in dezbatere un caz pe care l-a pierdut la CCR, dar a folosit argumente din pledoaria sa pentru a o acuza pe sefa DNA.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a provocat stupoare in randul opiniei publice prin prezentarea unui raport cu "pareri personale" prin care cere revocarea procurorului-sef DNA, foto Hepta.ro

"Personal, am inceput activitatea profesionala exercitand aceasta demnitate de procuror. Eram sef de promotie, mi s-a propus sa raman asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi, prima Facultate de Drept infiintata in Romania, puteam sa optez pentru a fi judecator, notar sau avocat, insa am optat pentru demnitatea de procuror".

Acest fragment nu e inceputul vreunei biografii a unui procuror celebru, nu e un paragraf dintr-un curs de drept penal prezentat de profesor studentilor din primul an si nu e niciun discurs al unui procuror rostit in fata colegilor cu ocazia iesirii la pensie. E un paragraf dintr-un raport profesional la sfarsitul caruia se cere revocarea celui mai important magistrat anticoruptie din Romania.

Acest entuziasm al domnului Toader fata de propria persoana arunca o umbra asupra intregului document.

Minciuna cu comunicatul

"Ministrul Justitiei a 'intrat' in atributiile CSM prin invocarea ca argument a raportului Inspectiei Judiciare, in conditiile in care acesta nu este definitiv din punct de vedere al procedurilor legale si nu a fost validat de CSM", a subliniat fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu.

Aceasta interferenta a domnului Toader peste o institutie independenta pune sub semnul intrebarii obiectivitatea acestuia in ce priveste realizarea raportului.

In opinia mea, modul in care a fost prezentat, reaua-credinta in scrierea acestuia, acuzatia publica cum ca DNA a scos de pe site un comunicat oficial, comunicat care nu a fost, in realitate, scos niciodata si se afla bine-mersi acolo, face aproape imposibil pentru presedintele Romaniei de a lua in serios un astfel de document.

Toata nebunia declansata de frica de inchisoare a baronului de Prahova Mircea Cosma (PSD) si a copiilor sai l-a dus pe ministrul Justitiei in situatia de a-si folosi glontul de argint impotriva Laurei Codruta Kovesi si odata tras a ajuns in situatia de a fi perceput ca avocat al coruptilor cercetati de procurorii DNA.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#raport revocare DNA, #raport Toader justitie, #raport CSM presedinte , #ministrul Justitiei