Fost ministru al Justitiei, despre Toader: Jalnic! Un talmes-balmes sinistru in care a introdus o comanda politica

Joi, 22 Februarie 2018, ora 20:0719211 citiri
Fost ministru al Justitiei, despre Toader: Jalnic! Un talmes-balmes sinistru in care a introdus o comanda politica
Foto: Arhiva Facebook/Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, fost ministru al Justitiei, a catalogat drept "jalnica" si "lipsita de demnitate" prestatia de joi seara a lui Tudorel Toader, care a cerut revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

"Jalnica aceasta informare de presa, e inadmisibil sa n-ai acel coeficient de demnitate care te obliga macar sa stai in limitele legii. A incercat intr-un talmes-balmes sinistru sa introduca o comanda politica.

Daca tot a primit comanda poitica, pentru ca este clar, putea doar sa transmita ca cere revocarea si sa ceara CSM avizul, fara a face tot acest expozeu care nu a facut decat sa ingroape si mai puternic acest demers", a spus Cristian Diaconescu, fost lider PSD, la Digi24.

Mai mult, Diaconescu a spus ca declaratiile lui Toader pot fi folosite in instanta impotriva sa, avand in vedere ca a folosit ca argumente pentru decizia sa multe afirmatii neverificate ce au aparut de-a lungul timpului in presa.

"Un avocat destept poate folosi declaratiile in instanta. S-a pronuntat in legatura cu niste afirmatii care nu au fost verificate si si-a bazat o decizie pe asta. Un avocat destept va spune 'iata, ministrul a cerut revocarea sefei DNA pe baza unor afirmatii de presa", a mai spus Diaconescu.

Iata aici cum s-a desfasurat declaratia de presa in care Toader a cerut revocarea sefei DNA

Raportul intocmit de ministru va fi postat pe site-ul Ministerului Justitiei si apoi trimis la sectia de procurori a CSM, pentru avizare, precum si presedintelui Romaniei, care va decide daca o revoca sau nu pe sefa DNA, potrivit Constitutiei.

Imediat dupa anuntul lui Toader, oamenii au inceput sa se stranga in Piata Victoriei pentru a-si arata revolta fata de decizia lui Toader.

Vezi aici cum se desfasoara protestul "Alerta, DNA in pericol! Acum, la Piata Victoriei. Ei cu hotii, noi cu totii!"