Culisele ultimelor "dezvaluiri" ale lui Tudorel Toader despre amnistie si gratiere. Noul conflict cu fostul baron PSD de Vrancea, Marian Oprisan

Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 13:08
5978 citiri
Culisele ultimelor "dezvaluiri" ale lui Tudorel Toader despre amnistie si gratiere. Noul conflict cu fostul baron PSD de Vrancea, Marian Oprisan
Ultima dezvaluire a lui Tudorel Toader nu e lipsita de interese/Foto: Tudorel Toader/Facebook

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, unul din arhitectii modificarilor aduse legilor justitiei de guvernarea PSD-ALDE, e implicat intr-un nou conflict cu fostul baron de Vrancea, Marian Oprisan, cel care se opune cedarii unei cladiri de patrimoniu catre Universitatea "A. I. Cuza" din Iasi.

Tudorel Toader a revenit luni, 25 ianuarie, in atentia publicului cu o noua dezvaluire a culiselor fostei guvernari. Acesta a scris pe Facebook despre un mic "santaj" la care sustine ca ar fi fost supus de baronul PSD Marian Oprisan, fost presedinte al Consiliului Judetean Vrancea.

Micul santaj dezvaluit de Toader

"Mesaj telefonic primit de la Marian Oprisan:

"Domnule ministru, va rog sa nu va suparati, vreau sa stiti de la mine. Astazi avem CEX si voi cere revocarea dvs din functie. Nu ati promovat OUG pentru gratiere si amnistie, nu ati promovat OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Asa nu mai putem continua". A procedat intocmai!", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Era perioada in care liderii si baronii PSD doreau promovarea prin OUG a legislatiei de gratieri si amnistie si pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala.

Tudorel Toader era, la vremea respectiva, in ultima sa perioada de mandat la conducerea Ministerului Justitiei. Faptul ca nu a promovat OUG-urile solicitate de Oprisan nu il absolva cu nimic de la vinovatia colectiva a guvernarii PSD de a distruge mare parte din legile Justitiei.

Rectorul Tudorel Toader vrea sa-si extinda influenta academica in Moldova

La inceputul acestui an, Ziare.com a scris ca Toader solicita autoritatilor din Focsani sa ii cedeze o cladire in care ar urma sa functioneze o extensie a universitatii din Iasi.

Anul trecut, Universitatea din Bucuresti s-a aratat interesata de deschiderea la Focsani a unei filiale permanente, in contextul in care institutia are deja inscrisi 250 de studenti la "Stiintele educatiei" si la programul de Master, ambele derulate de mai multi ani in Vrancea.

Autoritatile au promis deja rectorului Universitatii Bucuresti, Marian Preda, ca vor pune la dispozitie imobilul reabilitat recent al fostei Prefecturi Putna, cea mai frumoasa cladire de patrimoniu din Focsani.

Toader Tudorel a intrat pe fir si a promis ca va aduce la Focsani mai multe specializari la nivel de licenta si master, printre care si "Management si expertiza vitivinicola", cu specialisti din Iasi si Bordeaux-Franta.

Marian Oprisan nu este de acord cu cedarea cladirii

Asa cum noteaza publicatia Adevarul.ro, Marian Oprisan se opune public acestei initiative, considerand ca acea cladire istorica, la care s-a lucrat 30 de ani pentru reabilitarea ei, ar trebui sa devina Palatul Culturii din Vrancea.

De altfel, chiar de Ziua Unirii Principatelor Romane, adica duminica, 24 ianuarie, la inaugurarea cladirii, Oprisan a intrerupt discursurile celorlalti oficiali pentru a anunta ca nu este de acord cu trecerea cladirii in administrarea Universitatii la care rector este Tudorel Toader, discutii avansate fiind si cu Universitatea din Bucuresti, care la randul ei vrea sa infiinteze doua sectii la Focsani.

Dezvaluirile lui Tudorel Toader despre primarul care l-a presat sa propuna amnistia

La finalul anului trecut, fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a scris pe pagina sa ca atunci cand era in functie, un primar de sector din Bucuresti a insistat sa initieze OUG de amnistie si gratiere, amenintandu-l cu revocarea.

"Acum inteleg, din alta perspectiva, motivul pentru care un primar de sector insista sa initiez OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura, precum si pentru amnistie si gratiere!", spune Tudorel Toader, in mesajul care "va fi sters peste o ora".

In postarea de pe Facebook, Toader mai arata ca primarul de sector il ameninta. "Daca nu (n.r. initiati amnistia si gratierea), propun revocarea dvs!", a mai scris Tudorel Toader.

Tudorel Toader lasa de inteles ca primarul la care se refera este Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1. Daniel Tudorache este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor, fosta sotie pentru complicitate la spalare de bani, iar o persoana din anturajul fostului primar este acuzata de trafic de influenta.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#tudorel toader, #Marian Oprisan PSD, #Vrancea, #universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, #stiri politica , #justitie