Chichitele smecherosului Tudorel Toader

Vineri, 29 Mai 2020, ora 19:30
Chichitele smecherosului Tudorel Toader

Neobrazarea fostului ministru Tudorel Toader, atunci cand sustine ca Ministerul Justitiei n-ar avea competenta sa propuna revocarea sa din calitatea de membru al Comisiei de la Venetia, nu are asemanare decat cu impertinenta fostului premier Viorica Dancila, atunci cand sustinea ca vinovat de revocarea doamnei Kovesi n-ar fi guvernul condus de dansa, ci presedintele Iohannis, intrucat dumnealui a aprobat respectiva revocare (la insistentele Guvernului si la presiunea partizana a CCR, bineinteles).

In loc sa admita ca a fost descalificat fara drept de apel de catre o inalta instanta europeana (CEDO), ca a fost pus la colt de opinia publica din tara si in loc sa recunoasca propria sa slugarnicie de lacheu, cu care si-a indeplinit mandatul de ministru, T.T. incearca sa arunce pisica moarta in curtea vecinului, cu explicatia ca: "Revocarea a fost facuta in baza deciziei CCR. Restul este politica!"

Tudorel Toader, inamicul politicii

Asta-i opinia domnului Tudorel. In opinia mea - si nu numai - politica este insasi decizia CCR, nu "restul". Decizia, plus toate demersurile facute de domnia sa, anume ca s-o infunde pe doamna Kovesi, numai intru satisfactia tripletei toxice Dragnea-Tariceanu-Dancila.

Auzi nerusinare, "in baza deciziei CCR"! Dar decizia pe ce baza a fost luata? Nu pe baza demersurilor sale, facute insistent pentru a contesta dreptul presedintelui de a lua altfel de decizie decat una conforma cu propunerea facuta de dansul si respinsa initial de presedinte?

Nu i se pare rusinos pentru domnia sa, ca profesionist al dreptului si fost ministru al Justitiei, faptul ca s-a implicat vizibil in interesele PSD+ALDE, respectiv Dragnea+Tariceanu, amandoi cu probleme in justitie la acea data si amandoi cu vechi ranchiune la adresa sefei DNA?

Acum, in cautarea unei chichite cu care sa se apere, caci motive serioase de aparare nu are, domnul Tudorel a ajuns sa sustina ca Ministerul Justitiei n-ar dispune de "competente in procedura desemnarii reprezentantului Romaniei in Comisia de la Venetia".

Haida, de! Cand era dansul ministru, ministerul avea competente la tot ce-i trecea prin cap, iar acum nu mai are competente nici macar sa solicite revocarea celui care - in urma hotararii CEDO - nu mai este capabil si nici calificat sa-si exercite functiile.

Iar incapacitatea si descalificarea rezulta clar din respectiva hotarare, care arunca la gunoi modul cum a obtinut dansul revocarea doamnei Kovesi, punand in joc propriul interes, respectiv al celor care-i tin zgarda si nicidecum drepturile legitime ale celei pe care a casunat.

Trei palme pe obrazul domnului Tudorel Toader

Sa fim intelesi, Tudorel Toader a fost adus in Guvern anume pentru revocarea doamnei Kovesi, nu pentru altceva. Asa a socotit partidul majoritar, ca prin el procedura de revocare va avea o baza de nezdruncinat, garantata cu titlurile sale intr-ale justitiei, cel de profesor si chiar de rector al unei universitati.

Daca n-ar fi avut nevoie de inalta expertiza a Tudorelului, PSD ar fi preferat fara indoiala un oarecare jurist din randurile sale proprii - caci sunt destui amatori la ciolan. Dar a renuntat la obisnuita clientela politica, anume ca sa mearga la sigur si pentru ca nu cumva doamna Kovesi, de asemenea un jurist de inalta clasa, sa poata demonta esafodajul construit pentru revocare.

Iata insa ca fosta sefa a DNA ii aplica lui T.T. lovitura dupa lovitura, cateva palme usturatoare pe obraz. Revocata la Bucuresti, a fost confirmata la cea mai inalta functie europeana, dupa ce domnul Tudorel s-a facut luntre-punte sa-i zdruncine prestigiul international, stropind-o cu tot noroiul de care a fost in stare.

A doua palma a simtit-o in momentul cand doamna Kovesi primea premiul "Femeia la Putere" acordat de asociatia internationala "European Movement International/EMI", cu motivatia ca "a demonstrat o expertiza extraordinara in fata Europei, prin munca sa notabila impotriva coruptiei la nivel inalt din Romania".

Trist pentru Tudorelul nostru: Europa elogiaza munca notabila a doamnei LCK impotriva coruptiei la nivel inalt din Romania, dupa ce dansul a incercat sa-i arunce in derizoriu exact notabila munca, printr-o penibila lista cu 20 chichite, demontate una cate una de catre cea implicata si neluata in seama chiar de dansul.

In sfarsit, a rasunat si a treia palma pe obrazul ingrosat al lui T.T. cand aceeasi doamna Kovesi a iesit triumfatoare la CEDO, dupa ce aratase ca "i-a fost incalcat dreptul de a merge in instanta pentru a se apara", dar si "dreptul la libera exprimare a opiniilor".

Voi toti sunteti vinovati pentru ce am facut eu

Cine trebuia sa vegheze ca sa nu-i fie atinse dreptul de aparare si cel de exprimare libera a opiniilor? Nu cumva chiar ministrul Justitiei de atunci, cel care acum se spala pe maini, ca omul care nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase?

In opinia domnului Tudorel Toader, daca exista o vina in cazul Kovesi, apoi toti sunt vinovati, in afara de dansul: premierul a semnat cererea de revocare (la propunerea lui, dar asta nu conteaza), CCR a hotarat ca cererea trebuie aprobata de presedinte volens-nolens, iar presedintele nu s-a opus la ce nu se putea opune si a semnat-o, ca primarul.

Solicitarea ministrului Predoiu privind retragerea fostului ministru Toader din calitatea de membru al Comisiei de la Venetia, in urma deciziei CEDO data in favoarea Laurei Codruta Kovesi, mi se pare legitima si de bun simt. Prea este inalt scaunul la aceasta comisie, ca sa stea cocotat acolo unul compromis in tara sa, ajuns de ras la Bruxelles si Strasbourg, pus sub semnul intrebarii printre colegi, contestat de jurnalisti si facut de bacanie in fata propriilor studenti, care cer public revocarea lui din rectorat si chiar de la catedra.

Ma intreb, cu ce tupeu mai preda dreptul profesorul Toader la universitate, calcand in picioare dreptatea insasi, ajunsa sa fie restabilita de alte instante, din alte tari si neaflate sub influenta lui?

Marturisesc ca nu-mi este clar ce mai asteapta domnul Tudorel Toader din partea Comisiei de la Venetia, dar am indoieli ca celor de acolo le arde buza sa aiba in coasta lor pe unul cu tinichele atarnate de coada, gata sa sune zgomotos la cea mai mica miscare.

 Colaborator: Victor Pitigoi

 Articol citit de 27681 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  neamtu51
  30.05.2020, 12:14
  Tudorel Toader
  Si-a dat singur si a patra palma, acum, cand neaga ca ar avea vreo vina in cazul Kovesi. Eu nu ma mir, cred ca e chiar obligatoriu, ca unul ca el sa dea cu bata-n balta. Stim cu totii, ca numele "Dorel" la romani este sinonim cu un neghiob, care face toate lucrurile pe dos. Ori omul nostru, daca-i priviti cu atenite numele, este de doua ori Dorel. Adica un Dorel la patrat. Ce asteptari sa avem deci de la el, saracul?
  niculaeda
  30.05.2020, 06:37
  @Tot-la-vale Rank user: x5 29.05.2020, 21:35
  "postezi ca să jugnești?"

  - iar te-ai stricat la lexic , lingvistule !? :o)))
  doishiunsfert
  29.05.2020, 20:38
  hai sa ne c... pe constitutie si regulamente
  Govern lipsit de cunostinte elementare intervenind unde nu are nici un drept.

  3. Members shall hold office for a four-year term and may be reappointed. During their
  term of office members may only be replaced if they have tendered their resignation or if the
  Commission notes that the member concerned is no longer able or qualified to exercise his or
  her functions.
  niculaeda
  30.05.2020, 06:44
  @raulbaal Rank user: x5 29.05.2020, 23:37
  "Bai rahay ,byga- mi -as,stai belzevuth linistir"

  - altu' care vrea sa inventeze o noua limba ! :o)))
  Comentariu inadecvat
  Byga
  29.05.2020, 22:06
  Maimuța vorbește!!!
  Surdu nu aude dar le potrivește!
  DUTTY
  30.05.2020, 08:35
  Humor kaghebist a la Bygu!!!
  .
  Injineru
  30.05.2020, 00:56
  Atacuri mitocanesti, stil Sputnik.
  .
  Comentariu inadecvat
  29.05.2020, 20:35
  Nu știi ce așteaptă, Don Staneloo? :-) :-) :-) :-) :-) :-)
  Chiar nu?
  :-) :-) :-) :-)
  Haikkă iți zic eu, să nu te stingi neajutorat. :-) :-) :-)
  Iar e Vineri seara, iar ai rătăciri.
  Dar pare că renunțași la admin, guuuuut....guuuuuuuuuut...
  Așteaptă să NU fie revocat, penncă iși ia ceva avantaje de acoale...ma gandesc bani, cel mai probbabbell.
  Nu vrea să-i piardă, asta e tot.
  Așa că le baggo-da-baggă.
  De arestat nu-l arestează nimeni, nici măcar nu-l bate, pute de boggăttannsky...ce să mai.
  Da" nu vrea să piardă nici asta, de ceee?...dacă merge...
  Din categoria ciorbbitcchillor.
  Uite insăă...colegul măngguțț...fostu-ți....cap lelimppezeșște.
  E metaforeann diittăt, tavarișcellu, ciccă radiațțaiia roșie...timp de injumătățire...hau-hau-hau!
  Păllă lăllăii-miau-miaaauuu....
  Ăia din 85 incep să fie "necontaminați" :-) :-) :-) :-) - apropos de Cenrobil, probbibbull.
  Yazzyceți voi....nu o fi NUMAI penncă ăia nu au trăit nici o parte bună a Socialismului?
  S-au născut in rahhattul ceașkisst, sărăciee...să le fie.
  Nu ăsta o fi de fapt motivul? N-au văzut, deci nu pot spune.
  Gile
  29.05.2020, 09:50
  Foarte simplu
  Cat timp mafia PSD va exista pe scena politica din Romania vom mai avea asemenea monstrii-slugi care slujesc cu devotament mafia PSD !
  Fara sustinere din partea mafiei PSD Tudorel Toader era un amarat de sofer sau mecanic auto printr-un service din Moldova !
  Si ca Tudorel Toader sunt foarte multi in mafia PSD !
  Romania are nevoie de specialisti in functiile cheie ale statului care sa fie judecati si chiar inlaturati functie de rezultatele obtinute !

  https://youtu.be/ckTUrI6n8h4
  alfabeta
  29.05.2020, 20:31
  Pai vedem mafia PNL in fiecare zi...
  Ministrul Grinda si famiglia sunt de poveste... deja...
  Tot-la-vale
  29.05.2020, 09:24
  Povești
  Ceea ce știm cu toții, intins pe cateva mii de semne. Dar și chestii ridicole de genul "Ma intreb, cu ce tupeu mai preda dreptul profesorul Toader la universitate", o retorică goală care nu ține cont de faptul că TT a fost votat de cca 35% din cadrele didactice ale universitatii, care evident ii seamnană in madiocritate si caracter.
  niculaeda
  30.05.2020, 06:39
  @Tot-la-vale Rank user: x5 29.05.2020, 09:24
  "care evident ii seamnană in madiocritate si caracter"

  - nu te lasi , dupa cum vad ! ? :o)))
  cartophil
  29.05.2020, 10:58
  Exact, ilustrul jurist TT, mecanic auto cu bacalaureat picat
  la baza, a fost ales de cei asemenea lui. Asta-i nivelul Universitatii Iasi in acest moment: nivelul moral si intelectual al lui TT. Colegii lui de universitate n-au dreptul sa se planga de el, l-au ales pentru ca li se potriveste cel mai bine. La fel a fost si la Bucurestii, cu rectorul Costoiu, care nici macar asistent titular nu era. Frpturistii din Politehnica l-au votat cu doua maini. Este si motivul pentru care Politehnica a ajuns in clasificari in spatele unor universitati de mana a doua: Bacau, Craiova sau Targoviste spre exemplu. Declinul continua dar buzunarele profesorilor sunt burdusite cu bani !!! Traiasca Costoiu, traiasca TT !!!!
  Pauperovici
  30.05.2020, 00:22
  Unde mai pui c anu vezi in stabilimentele occidenl
  ce vezi prin personalul universitatilor "de top" din Romania: doar dudui care roiesc in jurul "savantilor", cu precadere in dormitoare sau birouri improvizate in acest scop, pentru cercetare desigur.
  De aceea majoritatea au burta pan la guritza mai frecvent decat ar fi ortodox.
  Si cand te gandesti ca popii prezideaza deschiderile de an universitar - am ramas masca cand am vazut asta. Teocratie ca-n Iran, tata.
  ccteddy
  29.05.2020, 09:09
  Si tu?
  Nimic original in acest articol. Sunt acuzele aduse de tabara Dragnea la adresa ministrului Toader. Nici o virgula schimbata!
  Acelasi dispret fata de Constitutie, evitarea totala a vidului legislativ in care functioneaza Parchetele, si mai ales, aceasi marota a ciumei rosii.
  In acord cu sorgintea komunista comuna, autorul si psdistii marseaza pe acelasi discurs de identificare a unui dusman de clasa. Mai rasfirati tovarasi, mai rasfirati!
  Byga
  29.05.2020, 20:44
  Tu ai fost sigur secretar cu propaganda in pcr
  Tare le zici ca la ședințele de partid.
  Tot-la-vale
  29.05.2020, 21:35
  Tu chiar
  ințelegi ce citești au singurul scop e să postezi ca să jugnești?
  z123456
  29.05.2020, 09:18
  prietene
  nu stiu despre ce vorbesti.
  Am citit amandoi acelasi articol sau te referi la altul?
  Byga
  29.05.2020, 22:13
  @ ăla din vale
  Te simti jugănit? Nu e prima data!
  alfabeta
  29.05.2020, 09:09
  Comisia de la Venetia trebuie desfiintata daca nu asculta de...
  ... ordinele sekuristilor nostri.
  Comentariu inadecvat
  Comentariu inadecvat
  Tot-la-vale
  29.05.2020, 11:05
  @ alfabeta Rank user: x5 29.05.2020, 09:59
  Nu, nu, să mergem chiar la "Părinții fondatori" ai grupării care azi au confiscat sigla PNL - Dan Amadeo Lăzărescu, securist si turnător notoriu dovedit.
  Injineru
  30.05.2020, 00:30
  Daca o spune un rusnac, e o minciuna,
  .
  alfabeta
  29.05.2020, 22:02
  Uite aici "Guvernul meu" in vremea Pandemiei
  "BĂTAIE DE JOC: In timp ce romanilor le cer să respecte legile, Ludovic Orban și miniștrii le incalcă"
  https://www.stiripesurse.ro/bataie-de-joc-in-timp-ce-romanilor-le-cer-sa-respecte-legile-ludovic-orban-si-ministrii-le-incalca_1469994.html
  Byga
  29.05.2020, 20:24
  Părinți fondatori ai PNL au fost Brătienii
  Amedeo securescu a fost un coleg de al vostru băgat in patul lui Cariceanu fetelcea.
  z123456
  29.05.2020, 09:22
  cand te referi
  la "sekuristii nostrii" te referi la psd?
  Oricum vad ca voua postacilor va place la nebunie sa folositi termenul de "sekuristi", aproape va defineste, simtiti o mandrie adevarata cand pronuntati denumirea multor tovarasi ai vostrii din psd.
  arcadia
  29.05.2020, 19:49
  tot la vale cu analfabetii
  vorba galeriei:

  toader și cu putorel
  a făcut ceva pi iel
  lege strambă și-a votat
  sa bage tara-n ra'at
  sa pută pană-n venetia
  impostura, mafia, infecția
  alfabeta
  29.05.2020, 09:59
  Uite aici un sekurist de soi ...
  ... cu pensie speciala, ca voi...
  Chiar pe asta l-ati pus Presedintele Romaniei, bai sekuristilor?
  "Document CNSAS: Traian Băsescu, note informative pentru Securitate despre un fost primar al Sectorului 1"
  https://www.stiripesurse.ro/document-cnsas-traian-basescu-note-informative-pentru-securitate-despre-un-fost-primar-al-sectorului-1_1467917.html
  misulica1
  29.05.2020, 08:09
  Lui Dorel
  i-a mai cazut rau la stomac si anularea celor 6-7 proiecte de legi care macelareau codurile si care se nascusera (si au fost mosite de el) in perioada 2017-2019, perioada de lupta "glorioasa" pt.salvarea lui Dragnea...