Ce vrea Tudorel Toader de la candidatii pentru sefia DNA

Luni, 30 Iulie 2018, ora 08:234415 citiri
Ce vrea Tudorel Toader de la candidatii pentru sefia DNA
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost intrebat, din nou, luni dimineata, ce asteptari are de la candidatii care se vor inscrie in a doua procedura de selectie a sefului DNA.

Intrebat ce sfat are pentru urmatorii candidati, el a declarat ca "acelasi sfat pe care l-am avut si in precedent: sa se inscrie cat mai multi procurori care indeplinesc conditiile legale si sa isi faca program managerial din care sa rezulte starea actuala a DNA, din care sa rezulte masurile de imbunatatire a activitatii si din care sa rezulte un grafic privind realizarea masurilor pentru imbunatatirea activitatilor.

Nu poti face o chestiune descriptiva - ce e DNA si cat de bine a functionat pana in prezent".

Intrebat ce anume le-a lipsit celor patru candidati respinsi saptamana trecuta, ministrul a raspuns: "Tocmai am spus".

Amintim ca Toader a postat, vineri, pe site-ul ministerului noul calendar corespunzator procedurii de selectie a procurorului sef al DNA, rezultatul final urmand sa fie anuntat abia in luna septembrie.

Conform anuntului postat pe site-ulMinisterului Justitiei, procedura de selectie se va desfasura "in perioada 06.08 - 06.09.2018".

Decizia vine dupa ce ministrul Toader a respins toti candidatii inscrisi in prima procedura de selectie, anunt facut vineri printr-un comunicat.