Candidat al USR-PLUS la europarlamentare: Tudorel Toader boicoteaza proiectul Parchetului European din interior

Joi, 21 Martie 2019, ora 22:52
5189 citiri
Candidat al USR-PLUS la europarlamentare: Tudorel Toader boicoteaza proiectul Parchetului European din interior
Foto: site Ministerul Justitiei

Prin amanarea interviurilor pentru procurorii europeni, fara explicatii si pana la o data neprecizata Tudorel Toader, boicoteaza proiectul Parchetului european pentru ca statele, satule de scandal, sa cedeze la negocierile pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef, crede Ramona Strugariu.

Absolventa de drept si asistent la Parlamentul European, Ramona Strugariu se afla pe lista candidatilor aliantei USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

In opinia ei, miza amanarii interviurilor pentru procurorii europeni din partea Romaniei "e simpla - boicotarea proiectului Parchetului european din interior, vs candidatura Laurei Codruta Kovesi".

In plus, Ramona Strugariu subliniaza ca "nu se poate iesi atat de usor din mecanismul de cooperare consolidata", facand trimitere la regretul exprimat de senatorul PSD Serban Nicolae legat de faptul ca Romania a decis sa participe la proiectul Parchetului european.

"De fapt, Tratatele nici nu prevad modalitati de iesire din acest mecanism. Toader nu poate face o miscare abrupta in acest sens, oricat de mult si-ar dori. Si atunci face cel mai mizerabil joc pe are il poate face: boicoteaza proiectul intern, pentru ca statele membre sa cedeze la negocieri, sub presiunea unui perpetuu scandal generat de Romania.

Cand va intrebati sau cititi despre cine face tara de ras in Europa si in lume, uitati-va bine prima si prima data la cei care au acest discurs, pe care il flutura peste tot, si la ce fac guvernele lor. Astia suntem acum. Atat putem", a concluzionat Ramona Strugariu, in postarea sa de pe Facebook.

Licentiata in drept la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si cu un master in drept european in cadrul aceleiasi universitati, Ramona Strugariu este asistent parlamentar in Parlamentul European, cu responsabilitati in cadrul Comisiilor pentru libertati civile, control bugetar, afaceri externe, precum si a Comisiei speciale pentru combaterea terorismului, ea figurand pe locul 8 in lista aliantei USR-PLUS 2020 pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dupa ce a recurs la o ordonanta de urgenta, evitand Parlamentul, pentru a decide el procedura de selectie a reprezentantilor Romaniei in Parchetul European, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a abandonat calendarul anuntat fara sa dea explicatii si, mai mult, si-a luat zilele acestea concediu de odihna.

Afla mai multe despre:

Reamintim ca prima runda de negocieri intre Parlamentul European si Consiliul UE cu privire la candidatura Laurei Codruta Kovesi si a candidatilor francez si german s-a incheiat fara niciun rezultat concret, discutiile urmand sa fie reluate.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ramona Strugariu Toader Parchetul European, #Tudorel Toader boicot Parchet European , #ministrul Justitiei