Senatori PNL: Daniel Morar sa demisioneze din celelalte functii din respect pentru CCR

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 18:03 2153 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, considera ca procurorul general interimar al Romaniei, Daniel Morar, ar trebui sa demisioneze din aceasta functie, precum si din cea de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) odata ce a fost numit judecator al Curtii Constitutionale.

"Sigur ca in momentul acesta nu se mai poate intampla nimic. Cu totii stim ca Daniel Morar va fi judecator al CCR. Nu stiu daca este o chestiune neaparat de incompatibilitate. Domnul Morar o sa spuna variata cealalta - ca inca nu a inceput sa exercite mandatul si ca, in consecinta, nu exista nicio incompatibilitate.

Eu zic ca domnul Morar ar trebui sa urmeze modelul doamnei Pivniceru si sa paraseasca orice alte functii care sunt incompatibile cu functia in care tocmai a fost numit, chiar daca inca nu a inceput sa exercite mandatul, ca o dovada de respect fata de una dintre cele mai inalte functii de demnitate publica din Romania. Functia de judecator al CCR este, in opinia mea, dupa cea de presedinte al Romaniei, cea mai importanta", a spus Chiuariu, la Palatul Parlamentului.

Antonescu, despre demisia lui Pivniceru: Avem nume pregatite. Si Morar ar trebui sa demisioneze

Sorin Rosca Stanescu: Daniel Morar se afla in conflict de interese; CSM a comis o ilegalitate grava

Si senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu sustine ca Daniel Morar se afla in conflict de interese, punctand ca CSM a savarsit o "ilegalitate grava" prin detasarea acestuia in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ.

"Din prea mult zel in a-l servi pe Traian Basescu a fost comisa o ilegalitate. Grava. Cu atat mai grava cu cat autorul este chiar Consiliul Superior al Magistraturii. Adica institutia creata tocmai pentru a supraveghea modul in care se face justitia si se aplica legea. Demonstratia e gata. Daniel Morar beneficiaza de o prelungire de sase luni a mandatului sau de procuror general interimar, fara ca legea sa permita acest lucru.

Si asta nu este tot. El se mai afla si in conflict de interese pentru ca, simultan, a fost numit, de catre presedinte, magistrat la Curtea Constitutionala. Alta boacana extrem de grava, de care raspunde de data asta, direct, chiar Traian Basescu, cel care a intervenit violent in politica interna a unui partid si a initiat, cu ajutorul consilierului sau, platit din bani publici, o noua constructie politica", a scris miercuri pe blogul sau senatorul liberal.

Mihai Voicu: Numirea lui Morar la CC, o forma de rasplata pentru servicii credincioase

Senatorul PNL mai apreciaza ca Daniel Morar nu are pregatirea necesara de a fi judecator al CCR.

"Ce cunostinte are Morar in materie de drept constitutional? Ne spune ceva, in acest sens, fisa lui profesionala? Absolut nimic. Si daca habar n-are de drept constitutional, ce Dumnezeu cauta el acolo? Dar si mai grava este cea de-a doua decizie luata de Basescu. Si anume sa-i ceara, desi l-a numit la Curtea Constitutionala, calitate in care beneficiaza de 9 ani de imunitate, sa ramana cateva luni in post ca procuror general, perioada in care poate comite oricate infractiuni de abuz in serviciu, fara ca legea sa-l mai poata pedepsi. De fapt, pare o invitatie la asemenea abuzuri. Cine poate opri aceasta nebunie? Doar Parlamentul o poate face", conchide senatorul.

Morar, numit de Basescu la CCR - vezi reactii

Daniel Morar a fost numit de catre presedintele Traian Basescu in functia de judecator al Curtii Constitutionale, mandatul sau urmand sa inceapa la data de 9 iunie 2013.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com