Secretarul general al PNL, despre suspendarea lui Chiuariu: Sa vedem ce discutii apar

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 19:21
2098 citiri
Secretarul general al PNL, despre suspendarea lui Chiuariu: Sa vedem ce discutii apar
Foto: Arhiva / B1TV

Secretarul general al PNL Marian Petrache a declarat, luni, ca a fost informat de liderul liberal Alina Gorghiu despre cererea acesteia ca senatorul Tudor Chiuariu sa se suspende temporar din partid, dar liberalii urmeaza sa vada "ce spune domnul senator si ce discutii mai apar".

Intrebat daca Chiuariu demisioneaza din PNL, Petrache a spus: "am vorbit cu presedintele Alina Gorghiu, am inteles ca a avut o discutie cu domnul senator (Chiuariu - n.red.) in care i-a cerut suspendarea din partid pana la rezolvarea situatiei sale juridice, sa vedem ce spune domnul senator si ce discutii mai apar".

Petrache a adaugat ca nu are cunostinta ca in statutul unui partid politic din Romania sa existe posibilitatea suspendarii sau eliminarii din partid, in momentul in care un om este acuzat sau este in stare de cercetare.

El a spus ca, daca un membru al PNL este condamnat cu suspendare pentru fapte de coruptie, atunci isi va pierde calitatea de membru, daca este condamnare cu suspendare pentru orice alta fapta in afara de cea de coruptie, atunci nu-si pierde calitatea de membru PNL.

"Scrie in statut ca, daca este condamnare cu suspendare pentru orice alta fapta in afara de coruptie, atunci nu-si pierde de drept calitatea de membru, daca este pentru o fapta de coruptie, atunci isi va pierde calitatea de membru", a precizat secretarul general al PNL.

Liderul PNL Alina Gorghiu i-a dat termen senatorului Tudor Chiuariu sa isi dea demisia din PNL, pana pe 23 ianuarie, cand va avea loc prima sedinta din 2015 a formatiunii, in caz contrar, urmand a solicita excluderea acestuia din partid, au declarat surse din partid.

Tudor Chiuariu, fortat sa-si dea demisia din PNL - pana cand are termen

Potrivit surselor citate, reactia Alinei Gorghiu vine in urma anuntului DNA de punere sub control judiciar a lui Tudor Chiuariu, pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Prima sedinta din 2015 a Biroului Politic National al partidului va avea loc in 23 ianuarie, la Iasi, unde sunt asteptati liderii formatiuni pentru a participa la manifestarile dedicate Zilei Unirii.

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni de imchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis sambata agentiei MEDIAFAX ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#Marian Petrache Chiuariu suspendat PNL, #Marian Petrache Chiuariu condamnat , #PNL
Comentarii