Excluderea lui Tudor Chiuariu, un precedent in PNL? Ce spune purtatorul de cuvant

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 20:28
2403 citiri
Excluderea lui Tudor Chiuariu, un precedent in PNL? Ce spune purtatorul de cuvant

Noul purtator de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a precizat ca Statutul PNL se aplica tuturor membrilor formatiunii cand vine vorba despre dosarele de coruptie, facand trimitere la deputatii Hubert Thuma si Verginel Gireada, dupa excluderea de vineri a senatorului Tudor Chiuariu.

"Statutul se va aplica invariabil pentru toti, in aceeasi masura, pentru situatiile care intra sub incidenta lui", a spus Stroe, pentru Mediafax, intrebat daca celor doi deputati li se va aplica aceeasi sanctiune in cadrul PNL.

Chiuariu, exclus din PNL: Alti doi parlamentari in pericol de "radiere"

"Sunt in masura a va informa ca exista in cadrul partidului, lucru confirmat de recenta intalnire de la Iasi, mai multe discutii si demersuri pentru modificarea si nuantarea Statutului noului PNL in legatura cu situatiile celor cu probleme in justitie.

Chiar s-au facut referiri la anumite persoane si situatia lor si sunt sigur ca propunerile acestea se vor concretiza prin prevederi statutare mai clare, in functie de etapele procesului penal", a adaugat purtatorul de cuvant al liberalilor.

Tudor Chiuariu, exclus din PNL

Deputatul Hubert Thuma a fost condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare, pe 13 octombrie 2014, "pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

La randul sau, deputatul Dumitru Verginel Gireada a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare, in anul 2012, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice si uz de fals.

Mafia retrocedarilor: Hrebenciuc, Chiuariu si Ioan Adam, trimisi in judecata (Video)

Senatorul Tudor Chiuariu a fost exclus din PNL, in urma unei sedinte a partidului, organizata vineri la Iasi. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi. Fostul ministru al Justitiei se autosuspendase din partid dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

DNA: Noi acuzatii pentru Tudor Chiuariu - mita de 3 milioane de euro (Video)

Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Viorel Hrebenciuc si pe fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, precum si pe Tudor Chiariu si Ioan Adam, in doarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau.

Pe 15 ianuarie, procurorii DNA Brasov au extins urmarirea penala fata de senatorul Tudor Chiuariu, din cauza unei alte infractiuni de trafic de influenta, demnitarul fiind acuzat ca a cerut 3 milioane de euro mita.

Aberatia zilei: La butoane pe legile tarii, fiind condamnat deja si suspect din nou de coruptie

In urma cu un an, pe 24 ianuarie 2014, fostul ministru al Justitiei a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, in care cei doi au fost acuzati de abuz in serviciu si prejudicierea statului cu peste 8 milioane de euro.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Ionut Stroe excludere Chiuariu, #Chiuariu exclus PNL, #Tudor Chiuariu excludere PNL, #excluderi PNL deputati coruptie , #PNL