Chiuariu: Judecatorul CEDO Corneliu Birsan, posibil ministru al Justitiei

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 16:47
3552 citiri
Chiuariu: Judecatorul CEDO Corneliu Birsan, posibil ministru al Justitiei

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a inaintat numele judecatorului CEDO Corneliu Birsan drept posibila varianta pentru conducerea Ministerului Justitiei.

Presedintele comisiei juridice din Senat a spus, marti, la B1 Tv, ca judecatorul Corneliu Birsan ar putea fi un posibil ministru al Justitiei, insa a preferat sa nu comenteze o eventuala reintoarcere proprie in fruntea ministerului.

"Nu-mi place sa vorbesc despre mine", s-a limitat la a spune senatorul liberal.

Tariceanu: PNL sa nu renunte la Ministerul Justitiei, ar fi nedemn

Pe 22 noiembrie 2011, procurorii DNA au solicitat ridicarea imunitatii judecatorului Corneliu Birsan, reprezentantul Romaniei la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

Solicitarea a fost facuta prin intermediul Ministerului de Externe si al Ministerului Justitiei si a fostt facuta pentru ca sotia sa, judecatoarea Gabriela Birsan, sa poata fi cercetata fara probleme in dosarul in care era acuzata de coruptie.

La inceputul lunii martie, judecatorul a acuzat DNA ca desfasoara anchete abuzive impotriva sa.

Un alt posibil nume - Victor Alistar?

Tudor Chiuariu a vorbit, marti, la B1 Tv, si despre posibilitatea ca Victor Alistar sa fie viitorul ministru al Justitiei, declarandu-se insa sceptic in legatura cu o eventuala numire a acestuia.

Ponta, despre intelegerea cu PNL pe Ministerul Justitiei: Nu exclud schimbul de ministere

Conform unor surse USL, Victor Alistar urmeaza sa fie desemnat ministru al Justitiei, insa acesta a declarat, la B1 Tv, ca nu i s-a propus aceasta functie. Totodata, a evitat sa afirme daca ar accepta sau nu, apreciind ca se va gandi dupa o eventuala propunere.

Victor Alistar fusese desemnat ministru pentru Strategii Guvernamentale de Victor Ponta, la inceputul lunii martie 2012. El a fost insa declarat incompatibil, pe 2 mai 2012, de Agentia Nationala de Integritate.

Intr-un comunicat al ANI se arata ca Alistar Teodor Victor este in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, concomitent, calitatile de functionar public - purtator de cuvant in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Director Executiv in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004, si avocat definitiv in cadrul Cabinetului individual de avocatura "Alistar Teodor Victor", incepand cu 23 ianuarie 2007.

ANI a precizat si ca Victor Alistar nu are dreptul de a exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a actului de constatare a incompatibilitatii, respectiv 7 august 2012.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Tudor Chiuariu Corneliu Birsan ministru Justitie, #Chiuariu propuneri Ministerul Justitiei, #Victor Alistar propunere ministru Justitie , #PNL