Antonescu spune ca Delegatia Permanenta a PNL va discuta cazul senatorului Tudor Chiuariu

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 21:02
2811 citiri
Antonescu spune ca Delegatia Permanenta a PNL va discuta cazul senatorului Tudor Chiuariu
Foto: informatiadealba.ro

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus ca Delegatia Permanenta a partidului de saptamana viitoare va lua in discutie cazul senatorului liberal Tudor Chiuariu, condamnat, vineri, la trei ani si jumatate cu suspendare, precizand ca evita sa comenteze o sentinta judecatoreasca.

"Eu nu comentez sentinte judecatoresti. Am observat ca exista confuzii la unii comentatori si politicieni. Am facut comentarii si poate o sa fac comentarii despre tot felul de cauze, dar nu am comentat niciodata o sentinta judecatoreasca, indiferent de ceea ce cred despre ea", a declarat, vineri seara, la Iasi, liderul PNL Crin Antonescu, la finalul galei 'Romania pentru toti romanii', organizata de TNL la Teatrul National din municipiu.

Intrebat daca PNL va lua in discutie situatia lui Chiuariu la Delegatia Permanenta a partidului din 1-2 februarie, Antonescu a raspuns: "Da, sigur ca vom discuta".

Tot vineri seara, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca liberalii nu comenteaza decizia instantei in cazul senatorului Tudor Chiuariu, dar spera ca acesta "sa depaseasca momentul personal greu si sa ramana alaturi de PNL".

Fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

In cazul lui Chiuariu, ICCJ a stabilit, ca pedeapsa complementara, interzicerea drepturilor prevazute de art. 64, alineatul 1, teza a doua, precum si literele b si c din Codul penal. Pe durata termenului de incercare, s-a dispus suspendarea executarii pedepsei complementare.

In 27 noiembrie 2012, la fondul dosarului, fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu a fost achitat pentru abuz in serviciu, de un complet de trei judecatori ai ICCJ. Instanta suprema a retinut atunci, in cazul lui Chiuariu, ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Potrivit anchetatorilor, in perioada anilor 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developements SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situatia juridica a terenului si a favoriza astfel firma mentionata.

Prejudiciul in acest caz a fost estimat de DNA la 8.619.787 de euro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Tudor Chiuariu discutie PNL, #Antonescu situatie Chiuariu discutata Delegatia Permanenta, #PNL Chiuariu condamnare discutie delegatie Permanenta , #PNL