Tudor Chirilă, reacție după derapajul lui George Simion în Parlament: ”Probabil că asta îți dorești, ca publicul tău să vadă cât de smardoi și patriot ești”

Luni, 07 Februarie 2022, ora 22:58
6815 citiri
Tudor Chirilă, reacție după derapajul lui George Simion în Parlament: ”Probabil că asta îți dorești, ca publicul tău să vadă cât de smardoi și patriot ești”
Tudor Chirilă critică violența promovată de liderul AUR FOTO Facebook / Tudor Chirilă

Artistul Tudor Chirilă a reacționat luni seară, 7 februarie, după incidentul din Parlament, când copreședintele AUR, George Simion, l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Criticând dur comportamentul liderului AUR, Chirilă scrie pe pagina sa de Facebook că, deși poate atrage voturi, nu rezolvă problemele reale ale populației.

Mai mult, trecând cu vederea astfel de violențe, care au loc chiar în Parlamentul României, există riscul să devină ”comportamente acceptabile” în societate, mai reclamă artistul.

”Când te duci să iei de gât un ministru și să faci circ la tribuna Parlamentului știi că vei fi filmat. Probabil că asta îți dorești, ca publicul tău să vadă cât de smardoi și patriot ești. Desigur, asta nu rezolvă problemele populației sărace, nu cresc pensiile și nu scad facturile, oamenii trântesc, eventual, o sudalmă de ușurare, dar problemele rămân acolo, clasa politică nu se emancipează, însă violența devine carte de vizită și modus operandi. - Ai văzut bă ce i-a făcut lu' ăla? Bine i-a făcut.

”Bătăușia” și șmecheria de cartier mutate în Parlament nu produc reformă, ci eventual produc voturi. Problema e că cică societatea noastră condamnă (sanchi) violența, iar parlamentul legiferează împotriva ei, în școli se vorbește de campanii anti-bullying însă copiii noștri dacă se uită la ”modelele” din Parlament văd un episod ca cel de astăzi care face ca nimeni pe viitor să nu se mai indigneze la hărțuirea femeilor tot din parlament sau la limbaj suburban în fața camerelor de luat vederi. Astea vor deveni comportamente acceptabile.

PS. Nu sunt cel mai în măsură poate să comentez și eu mi-am mai pierdut cumpătul și am devenit agresiv, i-am tras unuia două palme după ce mi-a înjurat familia și strămoșii vreo cinșpe minute, dar poate tocmai de aia nu-s eu în Parlament. Că nu-s vreun model. Iar pentru greșeala mea mi-am cerut scuze.

PS2. Când ieșeam în stradă împotriva PSD-ului și a demolării legilor justiției a fost o seară în care niște galerii sau ultrași au venit să se încaiere cu jandarmii și exista riscul ca toată manifestația să fie compromisă și eticheta de huligani să fie lipită pe fruntea mulțimii care protesta pașnic. Am reușit atunci să ne izolăm de scandal.

PS3. Am tot văzut cum propun unii schimbarea clasei politice prin violență. Întrebarea este dacă violența care prin natura fenomenului e nedemocratică, poate produce schimbarea aia în bine pe care o așteaptă de treizecișidoi de ani românii. Sau dacă ea nu face altceva decăt să propage dictatura pumnului versus democrația hoților. Ce alegere simplă, nu-i așa?”, a scris Chirilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
#Tudor Chirila, #violenta parlament, #aur, #George Simion, #ministrul energiei, #virgil popescu , #stiri politice