Revoltă la Wimbledon: “Rușii sunt idioți!”

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 08:38
10639 citiri
Revoltă la Wimbledon: “Rușii sunt idioți!”
Lesia Tsurenko a rabufnit la Wimbledon FOTO facebook

Extrem de afectată de răboiul din țara natală, ucraineanca Lesia Tsurenko a răbufnit după ce a fost eliminate în turul al treilea la Wimbledon.

Ea a pierdut în fața jucătoarei Jule Niemeier, din Germania, într-un meci în care a purtat o panglică galben-albastră, culorile țării sale.

“Există un război acasă și cred că asta mă face să fiu prea nervoasă uneori. 'Cu siguranță mă afectează. Pur și simplu nu am fost capabilă să separ asta astăzi. Am făcut sute de greșeli. Încă tremur și m-am simțit așa tot meciul”, a declarat Tsurenko, numărul 101 mondial.

Totuși, jucătoarea de 33 de ani se poate întoarce în refugiul ei temporar din Italia, mândră de cele două victorii de la Wimbledon. Nu în ultimul rând pentru că a câștigat 120.000 de lire sterline din premiul în bani - și donează 10 la sută din această sumă pentru a-i ajuta pe cei din țara sa devastată de război.

“Nu pot să mă relaxez. Nu văd o modalitate de a o face acum. Uneori, când mă antrenez în Italia, este un loc foarte frumos lângă mare, pentru câteva momente uit și mă gândesc că viața este frumoasă, dar sunt doar câteva secunde. O parte din mine este mereu atât de încordată. Va fi o mare eliberare când se va termina războiul, dar nu înainte”, a mai spus ea, conform Daily Mail.

A donat 12.000 de lire sterline

Tsurenko recunoaște că se simte “vinovată” chiar și pentru că joacă tenis, mai ales că în acest timp mama ei a rămas în Ucraina. Dar gestul caritabil, de a dona cele 12.000 de lire sterline, îi mai ușurează puțin conștiința.

“Sper cu adevărat că fac un lucru mare ajutând oamenii din punct de vedere financiar. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot face acum”, a mai precizat ea.

Tsurenko a recunoscut că s-a bucurat pentru că organizatorii de la Wimbledon au aplicat o interdicție pentru jucătorii din Rusia și Belarus. Dar furia ei a fost evidentă atunci când a fost întrebată despre faptul că Natela Dzalamidze și-a schimbat apartenența de la Rusia la Georgia pentru a putea participa la dublu.

“Este decizia ei - dar, ca ucraineancă, nu-mi place Federația Rusă, nu-mi place acea țară. Rușii sunt fericiți când ucrainenii mor. Ei sunt fericiți cu ceea ce face armata în Ucraina. Cred că sunt niște idioți”, a punctat Lesia Tsurenko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
Recent, Pentagonul a trasat „linii roșii“ privind utilizarea avioanelor F-16 de către ucrainenii în timpul războiului ruso-ucrainean. Răspunzând la o întrebare, adresă într-un interviu...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Tsurenko, #revolta, #wimbledon, #rusii idioti, #Ucraina razboi , #stiri tenis