Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

New York Times: poziționarea trupelor ruse la granița cu Ucraina înainte de întâlnirea Rusia-SUA de la Geneva

Duminica, 09 Ianuarie 2022, ora 15:40
8865 citiri
New York Times: poziționarea trupelor ruse la granița cu Ucraina înainte de întâlnirea Rusia-SUA de la Geneva

The New York Times a publicat o hartă care arată locația aproximativă a armatei și echipamentelor ruse în apropierea Ucrainei. Harta a fost realizată pe baza datelor de la oficiali ucraineni și occidentali, precum și a analiștilor militari independenți și imagini din satelit.

Potrivit oficialilor ucraineni și occidentali, la granița cu Ucraina sunt acum aproximativ 100.000 de militari ruși. În același timp, potrivit serviciilor de informații americane, Kremlinul a elaborat un plan pentru o operațiune militară care să implice până la 175.000 de militari.

Publicația a menționat că acum nu este clar dacă președintele rus Vladimir Putin a decis să lanseze un atac. Cu toate acestea, analiștii spun că este face pregătiri necesare pentru o operațiune militară.

O mare parte din acumularea forțelor de până acum a implicat trupe și echipamente care necesită timp pentru a fi desfășurate, inclusiv tancuri și vehicule blindate grele, au spus oficialii și analiștii militari. Mai mult, unele dintre ele au fost livrate cu trenuri de la baze situate chiar și în Siberia.

Cu toate acestea, înainte de a lansa o operațiune militară majoră, Rusia va trebui probabil să trimită soldați de rezervă și infrastructură logistică, cum ar fi spitalele de campanie, care în prezent par să lipsească din pozițiile din apropierea Ucrainei, au spus analiștii. Aceste elemente, împreună cu trupele suplimentare, pot fi redistribuite rapid în cazul unei decizii de atac.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Rusia a primit un avertisment atât în ​​privat, cât și în public cu privire la întărirea pozițiilor NATO la granițele de est ale Europei în cazul unei invazii a Ucrainei . Aceștia au negat informații despre disponibilitatea lor de a discuta cu Rusia reducerea trupelor și exercițiile în Europa de Est, dacă aceasta este de acord să își reducă forțele.

Negocierile dintre Rusia și Statele Unite privind Ucraina sunt programate pentru 10 ianuarie.

Pe 12 ianuarie va avea loc o întâlnire Rusia-NATO, iar pe 13 ianuarie va avea loc o reuniune a Consiliului Permanent al OSCE. Discuțiile dintre Rusia și Statele Unite sunt de așteptat să ridice subiectul securității în jurul Ucrainei și al activităților NATO în Europa.

Stoltenberg va discuta luni cu şeful diplomaţiei de la Kiev despre tensiunea militară în creştere la frontiera ucraineano-rusă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se vor întâlni luni la Bruxelles pentru a discuta despre tensiunea militară în creştere la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, transmite duminică EFE.

Reuniunea are loc cu două zile înainte de Consiliul NATO-Rusia, prevăzut pentru miercuri, la Bruxelles.

În ultimele zile, NATO şi-a intensificat consultările pe acest subiect, în contextul în care, înaintea vizitei lui Kuleba la sediul alianţei, miniştrii de externe aliaţi au avut vineri o reuniune extraordinară prin videoconferinţă pentru a se coordona înaintea dialogului cu Moscova.

După videoconferinţa de vineri, Stoltenberg a dat asigurări că este "un semnal pozitiv" faptul că Rusia doreşte să dialogheze cu Statele Unite şi cu Alianţa Nord-Atlantică pe fondul tensiunilor militare în creştere la frontiera cu Ucraina, însă a avertizat totodată că "riscul de conflict este real".

În plus, secretarul general al NATO s-a întâlnit sâmbătă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre desfăşurarea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei şi despre "implicaţiile pentru securitatea europeană", potrivit unui mesaj postat pe Stoltenberg pe contul său de Twitter.

"NATO continuă să se coordoneze cu partenerul său strategic, UE, în timp ce ne pregătim pentru reuniunea Consiliului NATO-Rusia", a adăugat Stoltenberg.

La rândul său, şefa executivului european a scris pe Twitter după întâlnirea cu Stoltenberg că asocierea strategică dintre UE şi NATO "este esenţială pentru pacea şi stabilitatea din Europa".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#trupe ruse granita ucraina pozitionare negocieri , #Rusia