Câștigătorii Eurovision și-au vândut trofeul. Banii au fost donați pentru dotarea armatei ucrainene VIDEO

Duminica, 29 Mai 2022, ora 22:22 2861 citiri
Pe lângă microfonul de cristal, s-a vândut și pălăria de panama roz FOTO Facebook / Kalush офіційна сторінка

Câștigătorii Eurovision 2022, trupa Kalush Orchestra, au vândut trofeul câștigător - un microfon de cristal - pentru 900 de mii de dolari. În total, de la începutul licitației au fost colectate peste 11 milioane de grivne.

„Suntem recunoscători fiecăruia dintre voi care a donat fonduri pentru această licitație, și mai ales echipei Whitebit, care a răscumpărat cupa cu 900.000 de dolari și de acum a devenit deținătorii de drept ai trofeului noastru”, a scris grupul pe pagina lor de Facebook.

Licitația a fost transmisă în direct pe canalul de Youtube al lui Sergey Prytula. Pe lângă microfonul de cristal, s-a vândut și pălăria de panama roz a liderului trupei, Oleg Psyuk, care a fost câștigată de un rezident al Republicii Cehe pe nume Vladimir.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Pentru a participa, cei care au licitat au adus o contribuție de 5 € (sau 200 UAH) în contul bancar al fundației. După încheierea extragerii, s-a ales câștigătorul cu ajutorul unui randomizator.

Încasările vor fi utilizate pentru achiziționarea complexului UAV PD-2 și a unei stații la sol și a altor echipamente pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com