5 criterii de care să ții cont când alegi tricouri de alergare pentru următorul antrenament

Advertorial
Marti, 14 Februarie 2023, ora 19:25
4360 citiri
5 criterii de care să ții cont când alegi tricouri de alergare pentru următorul antrenament
FOTO: elements.envato.com/

Te-ai întrebat de ce se evidențiază constant importanța unui echipament de alergare potrivit? Află care sunt specificațiile ce fac diferența majoră dintre tricourile de alergare și cele simple, ca să înțelegi pe pielea ta cum poate echipamentul sportiv să-ți simplifice antrenamentul!

Fiecare articol din echipament joacă un rol important nu doar în eficiența pe traseu, cât și pentru confortul tău în timpul sportului. Dacă vrei să atingi un nou nivel de performanță, trebuie să afli cum alegi corect cele mai bune tricouri de alergare în funcție de câteva criterii ce pot face diferența dintre antrenamente eficiente și sesiuni de sport cu randament scăzut. Echipează-te corect și fii în cea mai bună formă a ta pe pista și banda de alergare!

Materialele folosite la realizarea tricourilor de alergare de bărbați și damă

Dacă în trecut obișnuiai să porți tricouri din bumbac în timpul antrenamentelor, este momentul să îți îndrepți atenția către tricouri tehnice din materiale sintetice, special create pentru confort optim indiferent de intensitatea antrenamentelor. Dacă urmează să mergi la cumpărături, verifică eticheta tricourilor de alergare. Mixul ideal de materiale textile trebuie să conțină poliamidă sau poliester și elastan. Dacă poliamida și poliesterul sunt eficiente în evacuarea transpirației, elastanul adaugă un plus de elasticitate tricoului de alergare pentru femei și bărbați. Astfel, acesta se adaptează foarte bine pe forma corpului tău și favorizează lejeritatea în mișcări. În plus, materialele sintetice regăsite în compoziția unui tricou de alergare își mențin forma și greutatea, deși transpiri foarte mult pe durata antrenamentelor.

Alege corect tricouri de alergare în funcție de croială

Croiala tricoului de alergare este mai importantă decât crezi! Dacă pentru ținutele de zi cu zi apelezi la croiala bluzelor și cămășilor pentru a-ți evidenția trăsăturile corpului, trebuie să știi că tricoul de alergare are o croială specială ce îți oferă lejeritatea fără să limiteze mișcările din timpul antrenamentelor. Majoritatea modelelor de tricouri de alergare pentru bărbați și damă au o croială ușor lejeră, numită și regular fit. Fie că te antrenezi în sală, fie că preferi alergarea în aer liber, croiala tricoului de alergare trebuie constant adaptată nevoilor tale, dar și sezonului.

Tricouri de alergat în funcție de mărime

Probabil o greșeală des întâlnită atât în cazul tricourilor de alergare pentru femei, cât și în cazul tricourilor de alergare pentru bărbați este alegerea unei mărimi greșite. Un tricou de alergare prea strâmt te va incomoda în timpul mișcărilor și poate provoca iritații la nivelul pielii. În timp ce un tricou mult prea larg creează un dezavantaj estetic și este un obstacol la fiecare mișcare a brațelor. Un tricou de alergare în mărimea potrivită îți oferă o senzație de confort de la prima purtare. Cum te asiguri că ai făcut alegerea potrivită? Întotdeauna probează mai multe tricouri de alergare pentru a descoperi modelul care te avantajează. Acesta trebuie să fie lejer pe corp, să îți permită să te miști ușor și să îți poți evalua postura în timpul antrenamentelor. Când ai bifat toate aceste detalii, ești sigur că alegerea ta este una potrivită!

Cele mai bune tricouri de alergare în funcție de sezon

Dacă sportul se regăsește printre pasiunile tale, ai nevoie de un echipament de alergare adaptat la fiecare sezon. În sezonul cald și cu precădere vara cauți o senzație de răcorire la nivelul pielii și tricouri de alergare din fibre ușoare. Indiferent de spațiul în care te antrenezi, alege un tricou de alergare pentru femei și bărbați cu mânecă scurtă, cu inserții de plasă în zonele cele mai predispuse la transpirație. Dacă vrei să duci confortul la următorul nivel, poți încerca tricouri de alergare cu funcții de răcorire la nivelul pielii, realizate cu ajutorul unor tehnologii speciale. Cât despre alergarea în sezonul rece și de tranziție, ai nevoie de tricouri de alergare cu mânecă lungă, ce mențin o temperatură optimă la nivelul corpului în timp ce favorizează și respirabilitatea pielii. Acestea se diferențiază prin densitatea fibrelor din țesătură, mult mai mare decât în cazul tricourilor de alergare pentru vară.

Tricouri de alergat de damă și bărbați pentru fiecare mediu și stil

Fie că alergi în oraș și parcuri special amenajate, fie că te aventurezi în zone off-road pe trasee de trail running, trebuie să fii echipat corespunzător. Fiecare zonă de alergare presupune un echipament adecvat la condițiile de mediu.

De exemplu, în oraș și parcuri urbane ai nevoie de tricouri de alergare ce permit respirabilitatea corpului fără să afecteze confortul termic. Acestea sunt realizate dintr-un mix de materiale sintetice și elastan și pot fi purtate și la sala de sport. În timp ce pentru traseele de trail running din zone off-road ai nevoie de tricouri speciale, cu un design cu totul diferit. Tricourile de alergare pentru trail running au buzunare mici în zona din spate pentru depozitarea batoanelor de nutriție sau bidonului cu apă. Astfel, ai un spațiu ușor accesibil în orice moment. În plus, tricoul de alergare pentru trail running de femei și bărbați are fermoar în zona pieptului pentru termoreglarea rapidă a corpului și inserții de cauciuc pe zona umerilor pentru a evita iritațiile provocate de rucsacul de alergare. Dacă ești în căutarea unui tricou de alergare pentru trail, îl recunoști ușor în magazinele de specialitate după aceste detalii, dar și după croiala slim fit, specifică tricourilor de alergare.

Care este următorul traseu pe care îți dorești să te antrenezi? Echipează-te corespunzător și alege tricouri de alergare de damă și bărbați adecvate pentru fiecare stil și sezon. Obține cel mai bun randament pe traseu și depășește-ți propriul record!

Gest uluitor făcut de un jucător din Spania. A luat banii unui suporter VIDEO
Gest uluitor făcut de un jucător din Spania. A luat banii unui suporter VIDEO
După ce Malaga a învins cu 1-0 rezervele lui Atlético Madrid în etapa a 32-a a ligii a treia spaniole, Dani Lorenzo, mijlocaşul clubului andaluz, şi-a dăruit tricoul unui suporter. La prima...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#tricou, #tricou sport, #alegere tricou antrenament , #stiri life style