Nou tratament revoluționar contra cancerului: Un vaccin care distruge complet tumorile

Joi, 09 Iunie 2022, ora 05:32
8673 citiri
Nou tratament revoluționar contra cancerului: Un vaccin care distruge complet tumorile
Un nou tratament revoluționar pentru cancer dezvoltat în China FOTO: Technology Networks

Oamenii de știință de la Universitatea Xiamen, care au publicat un studiu în revista Nature Nanotechnology din 11 aprilie 2022, au reușit un tratament revoluționar împotriva cancerului: un vaccin care elimină complet tumorile solide.

Cercetătorii au folosit nanotehnologia pentru a distruge și a preveni recidiva cancerelor tumorale, potrivit Phys.

Într-o dezvoltare revoluționară, o echipă de oameni de știință condusă de profesorii Narat Muzayyin, Chen Xiaoyuan de la NUS Yong Loo Lin și Liu Gang de la Universitatea Xiamen din China, a realizat un nou vaccin care a demonstrat o eficacitate ridicată în tratamentul tumorilor solide de cancer.

Cum să-ți menții rinichii sănătoși: O băutură previne și reduce mult bolile renale

Astfel, experții au obținut eliminarea completă a tumorilor solide și inducerea memoriei imune de lungă durată. Acest lucru previne recidiva creșterii tumorii pe care pacientul a prezentat-o inițial și oferă imunitate împotriva unor tipuri similare de tumori.

Acest aspect a fost dovedit prin aplicarea unui vaccin pe modele de tumori de tip melanom. Echipa a reușit să creeze o membrană de celule dendritice care a fost folosită pentru a stimula în mod natural sistemul imunitar și a activa imunitatea mutidimensională anti-tumorală.

Sistemul de vaccin poate provoca rapid răspunsuri imune adecvate, specifice antigenului, într-un mod în care modelele tradiționale de vaccinare nu ar putea.

Cafea cu zahăr sau fără, cum este mai bine: Care reduce riscul de deces prematur?

”Suntem încântați de potențialul tehnologiei acestei platforme pentru aplicare ulterioară și în alte boli, cum ar fi infecția vitală cronică, în care epuizarea celulelor T apare adesea în timpul infecției și previne controlul viral optim.

În continuare, echipa speră să stabilească o procedură standard pentru sinteza la scară largă a vaccinului, cu un control adecvat al calității veziculelor membranei, pentru translatarea clinică”, a spus profesorul Chen.

În ce constă tratamentul pe care Kate, prințesa de Wales, l-a început deja. "Vedem din ce în ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer"
În ce constă tratamentul pe care Kate, prințesa de Wales, l-a început deja. "Vedem din ce în ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer"
Starea de sănătate a prinţesei de Wales a Marii Britanii a stârnit suspiciuni și îngrijorare în ultimele săptămâni. Aceasta a declarat vineri, 22 martie, într-o înregistrare video,...
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Marea Britanie este în stare de şoc după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului,...
#tratament, #cancer, #tratament cancer, #terapie cancer, #vaccin, #vindecare cancer, #nanotehnologie cancer , #stiri sanatate