Compuși ai canabisului pot preveni infectarea cu coronavirus STUDIU

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 11:53
2733 citiri
Compuși ai canabisului pot preveni infectarea cu coronavirus STUDIU
Doi acizi canabinoizi au potențialul atât de a preveni, cât și de a trata infecția cu SARS-CoV-2FOTO Pexels

Doi compuși ai canabisului au împiedicat virusul care provoacă COVID-19 să pătrundă în celulele umane sănătoase, prevenind astfel îmbolnăvirea, potrivit unui studiu de laborator publicat în Journal of Nature Products.

Cercetarea a fost realizată recent la Universitatea de Stat din Oregon, Statele Unite, informează Forbes.

Oamenii de știință au descoperit că doi acizi canabinozi care se găsesc în diversele specii de cânepă – acidul canabigerolic (CBGA) și acidul canabidiolic (CBDA) – se pot lega de proteina spike a SARS-CoV-2, iar astfel pot împiedica virusul să intre în celule și să provoace infectarea.

„Disponibili pe cale orală și cu un trecut de utilizarea umană sigură, acești cannabinoizi, izolați sau în extracte de cânepă, au potențialul atât de a preveni, cât și de a trata infecția cu SARS-CoV-2”, se arată în raportul cercetării realizate de americani.

Richard van Breemen, cel care a coordonat studiul, spune că aceste substanțe sunt comune și sunt disponibile pe scară largă, unde este permisă utilizarea cannabisului și a produselor derivate în scop medical.

„Acești acizi cannabinoizi abundă în cânepă și în numeroase extracte de cânepă. Nu sunt substanțe interzise precum THC, ingredientul psihoactiv din marijuana, și pot fi folosite în siguranță de către oameni”, a declarat Richard van Breemen.

Acesta a precizat că CBDA și CBGA au reușit să împiedice acțiunea virusului în cadrul testelor făcute cu variantele Alfa (tulpina britanică apărută în septembrie 2020) și Beta (tulpina sud-africană apărută în mai 2020) ale SARS-CoV-2.

Proteina spike este aceeași parte a virusului împotriva căreia au fost create vaccinurile împotriva Covid-19 și terapiile cu anticorpi. În afară de proteina spike, SARS-CoV-2 mai are alte trei proteine structurale și 16 proteine non-structurale, care fiecare ar putea fi o țintă pentru medicamentele create pentru prevenirea acestei boli.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#tratament covid, #canabis covid, #canabis, #canabis medicinal, #tratamente covid , #coronavirus