Bucureștiul va avea 200 de troleibuze și autobuze electrice noi. La ce valoare se ridică cele două contracte

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 17:37
3002 citiri
Bucureștiul va avea 200 de troleibuze și autobuze electrice noi. La ce valoare se ridică cele două contracte
Primarul Capitalei a transmis că transportul va deveni mai atractiv pentru bucureșteni și turiști FOTO Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat luni, 19 decembrie, că municipiul Bucureşti va avea 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice noi.

”Transportul în comun va deveni astfel mai atractiv atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru turişti”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Potrivit primarului, comisia de evaluare a finalizat analiza ofertei depuse de firma Solaris pentru achiziţia a 100 de troleibuze cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu.

”Raportul final va fi trimis către ANAP pentru validare, iar mai apoi va fi atribuit câştigătorului licitaţiei. Termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului”, a mai transmis primarul.

Acesta precizează că cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spaţiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilităţi, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcţii GPS, sistem de informare audio-video, aer condiţionat şi au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanţia funcţionării va fi de 300.000 km de la data recepţiei sau 5 ani pentru troleibuz în ansamblu şi pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreţinerea planificată, consumabilele şi manopera efectuată în această perioadă.

”De asemenea, a fost finalizată şi etapa de evaluare a ofertelor pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice. Ca urmare a verificării modalităţii de îndeplinire a cerinţelor din caietul de sarcini si ulterior aplicării criteriului de atribuire, contractul a fost atribuit ofertantului KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S”, a mai transmis primarul. Potrivit acestuia, contractul poate fi semnat după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a contestaţiilor, iar termenul de livrare este de 10 luni de la semnarea contractului.

Autobuzele vor avea o autonomie de 522.49 de kilometri între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, baterii cu acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, lungime de 12 metri, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Valoarea totală a contractului este de 293 milioane de lei fără TVA, iar finanţarea provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR).

Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
Lucrările la Podul Grant, la un pas de finalizare. Când va fi redeschisă circulația FOTO
Lucrările la Podul Grant, la un pas de finalizare. Când va fi redeschisă circulația FOTO
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, miercuri, că pe data de 31 martie va fi redeschisă circulaţia rutieră pe Podul Grant, pe sensul Crângaşi - Turda. "Aşa cum am...
#transport Bucuresti, #Nicusor Dan Primaria Capitalei, #troleibuze electrice, #autobuze electrice Bucuresti , #stiri Nicusor Dan