Ce este transportul alternativ și cum poți face bani din asta?

Advertorial
Joi, 04 August 2022, ora 17:09
8472 citiri
Ce este transportul alternativ și cum poți face bani din asta?
FOTO: shutterstock.com

A devenit din ce în ce mai clar că utilizarea unei singure modalități de transport este ineficientă, nesustenabilă și, implicit, nesănătoasă pentru populație. Pe scurt, un stil de viață trăit la volanul unei mașini este nociv pentru sănătatea oamenilor și pentru mediul înconjurător.

O soluție clară la această problemă este transportul alternativ. În România, transportul alternativ este încă un subiect „la cald”, iar antreprenorii ar trebui să fie oportuni în dezvoltarea cât mai multor afaceri în acest sens. Dacă te numeri printre oamenii cu idei de business, iată informațiile necesare despre transportul alternativ și cum poți face bani din asta.

Ce este transportul alternativ

Transportul alternativ este, așa cum îi spune și numele, o formă alternativă de a ajunge dintr-un punct A într-un punct B, alta decât călătoria cu mașina proprie. În ciuda faptului că transportul cu vehiculul din garaj îți oferă factorul de confort necesar, modurile alternative de navetă oferă, de asemenea, beneficii suplimentare, precum:

  • Costuri reduse de transport;
  • Timp redus de la punctul inițial la punctul final;
  • Stres redus (nu mai ești responsabil de statul în trafic);
  • Sănătate îmbunătățită prin reducerea emisiilor de gaze și dioxid de carbon;
  • Consum redus de energie;
  • Avantaje de parcare.

Formele alternative de transport pot include: mersul pe jos, cu bicicleta/trotineta, transportul public, carpooling sau utilizarea unei mașini hibrid care se încarcă electric. Fiind atât de multe alte forme de transport pe lângă utilizarea mașinii proprii, fiecare individ are ocazia să aleagă ceea ce îl face să se simtă mai confortabil în drumul său până la destinația finală.

Doar imaginează-ți posibilitățile pentru ca orașul tău să scape de aglomerarea de mașini în viitorul apropiat. Drumurile devin imediat mai sigure, sănătatea populației se îmbunătățește pe măsură ce oamenii se mișcă mai mult, nivelurile de zgomot se reduc și există mai mult spațiu pentru amenajarea zonelor verzi și promovarea agriculturii urbane.

Aceasta este o viziune cu atât mai atrăgătoare cu cât oamenii încep treptat să conștientizeze deteriorarea mediului înconjurător și să caute soluții mai ecologice și sustenabile pentru conservarea naturii.

Și dacă vrei să le dai tu o soluție, poți investi într-o afacere cu transport sustenabil. Iată câteva idei de afaceri în această direcție:

Transport persoane cu mașini electrice

Cu o strategie de comunicare eficientă, oamenii vor alege serviciile tale de taxi/transport odată ce cunosc tipul de autovehicule utilizate. Poți să-ți iei un credit pentru transport alternativ și să demarezi activitatea cât mai repede posibil.

Serviciu de închiriat biciclete

Cel puțin în orașele mari din România nu există atât de multe servicii de închiriat biciclete raportate la numărul de locuitori. Să nu mai vorbim de orașele medii și mici. Tocmai de aceea, o afacere care permite închirierea de biciclete pe timp îndelungat ar fi eficientă pentru promovarea transportului alternativ.

Serviciu de carpooling

Carpooling înseamnă să împarți mașina cu mai mulți oameni. De obicei, cu încă 3 persoane care merg în aceeași direcție, chiar dacă destinația finală nu este aceeași. Această idee de afacere poate fi ideală pentru navetele la drum lung datorită costurilor reduse.

Transportul alternativ este o oportunitate de afacere ideală la momentul actual, atâta timp cât ai o strategie de comunicare puternică și sprijin financiar pentru demararea activităților.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#transport alternativ, #transport, #bani transport , #stiri financiare