Cord prelevat de la un adolescent de 17 ani, aflat în moarte cerebrală, transplantat la o fată de 16 ani. Operația are loc la un spital din Târgu Mureș

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 16:29 1941 citiri
Foto: pixabay.com

Cordul prelevat de la adolescentul de 17 care este donator de ficat pentru fetiţa de cinci ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson va fi transplantat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la o fată de 16 ani cu insuficienţă cardiacă în stadiu avansat.

Dr. Horaţiu Suciu de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IuBCVT) din Târgu Mureş a declarat că va avea loc un transplant cardiac la Târgu Mureş, cordul urmând să ajungă la unitatea medicală cu un elicopter SMURD.

Donatorul este adolescentul de 17 ani care a intrat în moarte cerebrală în urma unui politraumatism puternic şi de la care se va face transplant hepatic la fetiţa de cinci ani internată la Fundeni cu Boala Wilson.

Cordul va fi primit de o adolescentă de 16 ani, aflată într-un stadiu avansat de insuficienţă cardiacă. Transplantul ar urma să se finalizeze după ora 17.00.

Medicii au început, sâmbătă dimineaţă, prelevarea de organe de la tânărul de 17 ani care va fi donator pentru fetiţa de 5 ani internată la Institutul Fundeni cu Boala Wilson. Operaţia de prelevare are loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe. Inima va fi transplantată la Târgu Mureş, iar rinichii la Cluj.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com