Ce spune Kremlinul despre o discuție Vladimir Putin - Maia Sandu, în contextul situației din Transnistria. „O provocare menită să atragă Rusia în ostilităţile din regiune”

Marti, 26 Aprilie 2022, ora 16:03 2917 citiri
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu planifică vreo discuţie cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu FOTO Facebook/ Maia Sandu, Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat pentru presa rusă marți, 26 aprilie, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu planifică vreo discuţie cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Nu, la momentul actual nu este planificat vreun dialog. Nu avem în plan", a răspuns Peskov, întrebat despre posibilitatea unei discuţii cu preşedinta Republicii Moldova "în contextul ultimelor situaţii din Transnistria".

Kremlinul urmăreşte cu atenţie situaţia din regiunea transnistreană, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin.

La rândul său, preşedintele comitetului din parlamentul de la Moscova pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), Leonid Kalaşnikov, a declarat că ''evenimentele din Transnistria reprezintă o provocare menită să atragă Rusia în ostilităţile din regiune''.

În acest timp, consiliul de securitate al regiunii separatiste Transnistria a raportat marţi un al treilea ''atac terorist'', acesta fiind comis asupra unei unităţi militare din apropiere de Tiraspol, relatează agenţia TASS, citată de Reuters şi EFE.

Precedentele două atacuri au vizat sediul ministerului securităţii transnistrean şi două antene radio. ''Au fost trei atacuri în Transnistria. Au tras cu lansatoare de grenade împotriva clădirii Ministerului Securităţii Statului, au fost două explozii la centrul radioteleviziunii din localitatea Maiak şi au atacat de asemenea o unitate militară în Parcani'', a transmis serviciul de presă al preşedintelui regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski, pe canalul său de Telegram.

Preşedinta Maia Sandu a convocat marţi după-amiază o reuniune a Consiliului de Securitate al Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News