Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Moldova. Cine a trădat?

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 16:00
9666 citiri
Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Moldova. Cine a trădat?
Emblema așa-numitului Minister al Securității Statului din Transnistria

Un apel scris de reprezentanți ai așa-numitului Minister al Securității Statului (MGB) al regiunii separatiste a fost trimis miercuri la redacția Ava.md. Documentul prezintă o listă a spionilor ruși trimiși în Transnistria. AVA.md este un proiect media al unui grup de analiști politici și economici, istorici, politologi din Moldova, Ucraina, Rusia, Israel.

Apelul agenților arată că ei doresc pacea în regiune și acuză Moscova că intenționează să destabilizeze situația politică din Republica Moldova.

Lucrători din serviciile de informații din Transnistria publică într-o scrisoare transmisă presei din Chișinău numele celor care, spun ei, stau în spatele agravării situației din regiune.

Scrisoarea atribuită serviciilor de informații:

”În atenția Președintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților de stat ale Republicii Moldova, șefii organelor de drept din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, reprezentanți ai presei moldovenești și ucrainene.

Noi, un grup de patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, vă atragem atenția asupra situației critice care s-a dezvoltat în PMR în acest moment.

Republica Moldovenească Nistreană se află într-o situație dificilă.

Pe de o parte, elitele regionale încearcă să mențină un echilibru între viața pașnică a populației civile din regiune, pe de altă parte, forțele distructive ale protejaților Federației Ruse fac ceva pentru a implica regiunea în acțiuni provocatoare și distructive care pot distruge pacea fragilă din statul nostru.

Analizând situația militară și politică actuală din regiune, precum și luând în considerare declarațiile agresive și inadecvate ale liderilor militari ai Federației Ruse, am decis să dezvăluim datele de instalare a rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale căror scopuri și obiective includ pregătirea provocărilor în regiune.

Coordonarea acestei lucrări distructive în regiune este realizată de consilierul președintelui PMR, generalul-maior Razgonov Vitaly Leonidovici, care a ajuns în PMR în 2019, potrivit căruia nu există ordin de revocare din serviciu în forțele armate.

Generalul-maior Razgonov, în calitate de reprezentant al Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse din PMR, a fost însărcinat cu pregătirea grupurilor de sabotaj în regiune, creând o rețea de agenți a Direcției Principale a Statului Major al Forțele Armate ale Federației Ruse, destabilizarea situației politice din Moldova și o serie de regiuni ale Ucrainei, desfășurarea de operațiuni de informare psihologică în regiune, acordarea de suport informațional pentru o operațiune militară specială în Ucraina.

Noi, patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, nu vom permite ca tânăra noastră dar mândră republică să fie atrasă într-o situație de război, violență, devastare, haos și moarte. Vedem ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Ne dorim pace și stabilitate în regiunea noastră.

În acest sens, dezvăluim prima parte a informațiilor referitoare la membrii rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dacă colegii noștri nu învață din asta și continuă să desfășoare lucrări distructive în regiune, vom lua alți pași pentru a le opri complet acțiunile și a reduce consecințele negative ale muncii lor anterioare.

Lista agenților sub acoperire ai Centrului 74 de Informații al Direcției de Informații a Cartierului General al Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate RF (GU GSh RF Armate) cu sediul în Tiraspol:

- Pseudonim „Comerţ” - Neagu Vitali Nikolaevici, născut la 24 aprilie 1976, cetăţean al Federaţiei Ruse şi al PMR, ministrul Afacerilor Interne al PMR, fost preşedinte al Comitetului de Stat Vamal al PMR, locuieşte la Tiraspol.

- Pseudonim „Şiftain” - Nebîigolova Igor Petrovici, cetăţean al Federaţiei Ruse şi al PMR, ataman al armatei de cazaci ai Mării Negre, locuieşte la Tiraspol.

- Pseudonim „Antrenor” - Liudmila Mikailovna Koval, născută la 25 ianuarie 1964, redactor-şef al ziarului „Profsoiuznîe vesti”, locuieşte la adresa: Tiraspol, st. Kosmonavtov, 34, ap. 67.

- Pseudonim „Politician” - Sanduţa Vladimir Ilici, nascut la 1 septembrie 1954, corespondent al „RIA-Novosti” şi reprezentant al serviciului de presă al Comisiei Unite de Control, domiciliat la adresa: Tiraspol, str. Karl Liebknecht, 150, apt. 35, cetăţean al PMR şi al Federaţiei Ruse.

- Pseudonim „Faust” - Gherasiutenko Serghei Pavlovici, născut la 08.04.1960, cetăţean al PMR şi al Federaţiei Ruse, şeful Statului Major General al Forţelor Armate – prim-viceministru al Apărării al PMR, general-maior, locuieşte la Tiraspol.

- Pseudonim „Lemur” - Buga Igor Semionovici, născut la 10.09.1964, deputat al Consiliului Suprem al PMR, cetăţean al PMR, Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, preşedinte al reprezentanţei publicului panrus organizaţia „Frăţia de luptă” din Stânga Nistrului, preşedinte al „Asociaţiei Veteranilor de Război din Afganistan” din Stânga Nistrului, fost deputat al consiliului orăşenesc Tiraspol, locuieşte la Tiraspol.

- Pseudonim „Gorjer” - Bucika Vladimir Alekseevici, născut la 18 septembrie 1957, cetăţean al Federaţiei Ruse şi al PMR, fost preşedinte al organizaţiei obşteşti „Uniunea Apărătorilor Transnistriei”, deputat al Consiliului Suprem al PMR, locuieşte la Tiraspol.

- Pseudonim „Cestnîi” - Prodan Nikolai Georghievici, cetăţean al Federaţiei Ruse şi al PMR, preşedinte al organizaţiei obşteşti „Sindicatul Muncitorilor din Afaceri Interne „Onoarea şi Dreptul”, membru al Prezidiului Sindicatului structurilor de putere din PMR, domiciliat la Tiraspol.

Împreună să păstrăm liniştea pe Nistru!!”

Această listă este făcută publică în contextul tensionării situaţiei în Transnistria. Trei explozii au fost constate luni după-amiază şi marţi dimineaţa în Transnistria, un teritoriul separatist prorus din estul Republicii Moldova.

În plus, focuri de armă au fost auzite miercuri dimineaţă în jurul depozitului de la Cobasna, care găzduieşte armament încă de pe vremea Uniunii Sovietice. Separatiştii de la Tiraspol susţin că drone au fost observate marţi seara în zonă, iar împuşcăturile ar proveni dinspre teritoriul ucrainean.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Temuta agenție de spionaj a Chinei iese din umbră: ”Suntem 1,4 miliarde de linii de apărare”
Temuta agenție de spionaj a Chinei iese din umbră: ”Suntem 1,4 miliarde de linii de apărare”
Într-un clip video care marchează Ziua Educației pentru Securitate Națională, temuta agenția de spionaj a Chinei a transmis un mesaj dur pentru chinezi: spionii străini sunt peste tot, scrie...
#Transnistria, #spioni, #rusi, #provocari, #Republica Moldova , #Rusia