Zi nebuna de transferuri in Europa: ce mutari s-au realizat in ultima clipa

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 10:25
5161 citiri
Zi nebuna de transferuri in Europa: ce mutari s-au realizat in ultima clipa
Foto: Juventus Torino

Perioada de transferuri din cele mai multe campionate de top s-a incheiat luni, intr-o zi extrem de agitata in care marile cluburi au facut mutari foarte importante. Marti se mai pot face transferuri doar in Anglia si se asteapta cateva mutari de rasunet.

Marea surpriza a ultimei zile de mercato in Europa a fost, insa, un transfer care nu s-a mai realizat. Manchester United a batut palma cu Real Madrid pentru cedarea portarului De Gea pe Bernabeu, insa mutarea nu s-a mai parafat intrucat cluburile au depasit cu un minut termenul limita.

Intr-un transfer cu totul neasteptat prin prisma sumei de transfer, Manchester United l-a cumparat pe tanarul atacant Anthony Martial de la AS Monaco pentru aproximativ 50 de milioane de euro. Varful in varsta de 19 ani a marcat 9 goluri in ultimul sezon, dar este comparat cu Thierry Henry, iar Didier Deschamps spune despre el "ca este de pe o alta planeta".

A fost o zi agitata pentru Manchester United, care i-a vandut pe Chicharito (Bayer Leverkusen) si Lidegaard (West Brom) si l-a imprumutat pe Januzaj la Borussia Dortmund.

O zi nebuna a fost si in Italia, unde Internazionale Milano s-a aflat in prim plan. Gruparea lui Roberto Mancini a reusit patru mutari importante, prin aducerea lui Ivan Perisici (Wolfsburg), Adam Ljajici (imprumut cu optiune de cumparare de 9 milioane de euro, de la AS Roma), Felipe Melo si Alex Telles (ambii de la Galatasaray).

Tot luni, Inter l-a vandut pe Hernanes pentru 11 milioane de euro la Juventus si l-a cedat sub forma de imprumut pe Andreolli la FC Sevilla. Juventus l-a imprumutat si pe mijlocasul Mario Lemina de la Marseille.

De asemenea, AC Milan l-a imprumutat pentru un sezon pe Alessandro Matri la Lazio Roma.

In Germania, Wolfsburg a reusit doua mutari importante - internationalul brazilian Dante (Bayern Munchen) si mijlocasul ofensiv Draxler (Schalke 04).

Lucrurile au fost ceva mai linistite in Spania, unde s-a realizat o singura mutare notabila, trecerea lui Raul Garcia de la Atletico Madrid la Athletic Bilbao.

Cele mai scumpe transferuri ale verii:

1. Kevin de Bruyne (Wolfsburg -> Manchester City) - 70 milioane euro

2. Angel di Maria (Manchester United -> PSG) - 60 milioane euro

3. Raheem Sterling (Liverpool -> Manchester City) - 60 milioane euro

4. Anthony Martial (Monaco -> Manchester United) - 50 milioane euro

5. Christian Benteke (Aston Villa -> Liverpool) - 47 milioane euro.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#transferuri fotbal, #transferuri ultima zi fotbal , #transferuri fotbal