"Granzii" Romaniei isi vand jucatorii de baza

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 15:44
1898 citiri
"Granzii" Romaniei isi vand jucatorii de baza

Echipele mari din Liga I se pregatesc de remanieri masive ale loturilor la finalul acestui sezon, jucatori importanti, tineri de perspectiva sau deja consacrati, fiind pe picior de plecare.

De la africanul Lacina Traore, speranta CFR-ului, si pana la Banel Nicolita, "plamanul" Stelei din ultimii ani, exodul jucatorilor catre tari mai calde si salarii mai mari pare de neoprit.

CFR Cluj

Lider in prima divizie si finalista a Cupei Romaniei, CFR-ul se pregateste de cea mai scumpa vanzare a unui jucator de Liga I. Atacantul Lacina Traore este curtat intens de formatii extrem de puternice, Arsenal, Galatasaray, Napoli, PSV Eindhoven sau Udinese numarandu-se printre cele mai interesate de serviciile sale.

Daca in pauza competitionala din iarna se vorbea de o suma de transfer de aproximativ 4 milioane de euro, ardelenii au crescut acum pretul pentru "noul Adebayor" si solicita cel putin 7 milioane de euro, ceea ce l-ar face pe Traore cel mai scump fotbalist ce pleaca din Liga I.

Unirea Urziceni

Campioana din sezonul trecut se pregateste la randul ei de a pune punct unei etape importante. Capitanul si stalpul defensivei, George Galamaz, isi incheie contractul la finalul acestui sezon si a anuntat deja ca nu va mai continua la grupare din Baragan. Bilasco si Frunza sunt doriti de Gigi Becali la Steaua iar Iulian Apostol si Pablo Brandan au mai multe oferte din strainatate, cei doi avand sanse mari de a fi adversari in campionatul urmator al Bundesligii.

Steaua

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, Steaua a renuntat la achizitiile importante in favoarea vanzarii de jucatori. In vara va veni randul lui Banel Nicolita sa isi incerce norocul in Occident, Gigi Becali anuntand deja ca mijlocasul este ca si vandut.

Pe langa Banel, de la Steaua vor mai pleca fundasii Petre Marin si Pawel Golanski, ambii ajunsi la final de contract, si Mihaita Plesan. De asemenea, sanse mari de transfer au Kapetanos, Bogdan Stancu si Juan Toja, jucatori pe care sefii "ros-albastrilor" spera sa incaseze sume considerabile.

FC Timisoara

Abia revenit in tricoul Timisoarei Cosmin Contra ar putea parasi formatia de pe Bega dupa numai un retur. Fostul international roman spune ca nu a luiat inca o decizie in ceea ce priveste viitorul sau in tricoul "viola", urmand a avea o discutie in acest sens cu presedintele Marian Iancu.

Parcursul lipsit de consistenta din acest sezon i-a facut pe sefii din Banat sa anunte ca multi fotbalisti vor parasi echipa in vara, insa pana in acest moment s-au ferit sa dea nume.

FC Vaslui

Probabil singura echipa din top la care nu exista lupte interne sau nemultumiri exprimate in public, Vasluiul risca totusi sa ramana fara antrenor, mai ales in cazul in care Marius Lacatus nu va izbuti sa castige Cupa Romaniei.

Dinamo

La Dinamo lucrurile sunt clare si nu prea. In mod sigur exista o lista neagra, a jucatorilor care vor fi indepartati de la echipa, in capul acesteia figurand cei 5 rebeli. Zicu si Margaritescu ar putea lua drumul Rapidului, Andrei Cristea e dorit la Timisoara, Marius Niculae pare tentat de un contract mai profitabil in strainatate iar Gabi Bostina isi incheie conturile cu "ros-albii" si nu va mai ramane in Stefan cel Mare.

Rapid

Rapidul si-a vandut inca din iarna cel mai promitator jucator, ionita urmand a se alatura din sezonul urmator lotului lui FC koln. Tibi Balan si Dacian Varga vor parasi si ei Giulestiul dupa numai un meci jucat in tricoul alb-visiniu, alaturi de ei putand pleca si Marius Constantin.

Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
#transferuri granzi vara 2010, #jucatori pleaca granzi Romania, #transferuri vara 2010 , #transferuri liga 1