Lehamitea turiștilor pe Transfăgărășan: "Am putea să îl comparăm cu Mamaia, prețuri la fel de mari"

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 22:39
32104 citiri
Lehamitea turiștilor pe Transfăgărășan: "Am putea să îl comparăm cu Mamaia, prețuri la fel de mari"
Transfăgărășanul este un punct de atracție pentru mulți în acest sezon FOTO: Arhivă Ziare.com

Suntem în plin sezon al concediilor, iar șoferii iau cu asalt șoselele spre destinațiile de vacanță populare. Transfăgărășan este un punct de atracție pentru mulți în acest sezon.

Transfăgărășanul e cunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume pe care le poți parcurge cu mașina.

Acesta începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara. Drumul are o lungime de 151 de kilometri și traversează Munții Făgăraș. Acesta e situat la altitudinea de 2042 de metri.

Transfăgărășanul, costisitor

Totul sună frumos, însă totul costă. Un turist, nemulțumit, a postat, recent, pe pagina de socializare nota de plată pentru un prânz pe Transfăgărășan.

Turistul și-a comandat o apă plată la jumătate de litru, care a costat 10 lei, o chiflă - 3 lei, un suc – 12 lei, un sos de usturoi – de 5 lei, două porții de cartofi prăjiți, la prețul de 30 de lei (15 lei/porție) și patru mici, o bucată de 70 de grame costând 7 lei. Astfel, nota de plată pentru prânzul bărbatului a ajuns la 88 de lei.

Bărbatul a ținut să împărtășească totul cu prietenii virtuali. „Uitați și voi cât costă o apă și o porție de cartofi pe Transfăgărășan! Să mai mâncați în România!” – a spus bărbatul.

După această postare, comentariile au început să apară. "Au deschis aeroport pe Transfăgărășan", "E la cota 2000", "Când plecați la munte să vă luați mâncare în traistă", "Și ne mai mirăm de ce se duc românii în Bulgaria", "Parcare 10 lei ora, 60 de lei pe zi! Să fie primit".

Transfăgărășanul, comparat cu Mamaia

O turistă a comparat Transfăgărășanul cu Mamaia: "Scump! Fix ca în Mamaia". O altă persoana a spus că prețurile sunt la fel ca în București: "În București sunt locații unde micul costă 9 lei și o porție de cartofi prăjiți 30 de lei".

Alții au comparat Transfăgărășanul cu ... Veneția: "În piața San Marco o cafea costă 8 euro".

În urma atâtor comentarii, unii turiști s-au decis chiar să nu mai ajungă, anul acesta, pe Transfăgărășan: "Nu mai mergem, cu toate că ne doream extrem de mult".

Cum sunt prețurile în Mamaia

Cele mai mari prețuri rămân cu siguranță în Mamaia. Prețul mediu pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi. Un baldachin poate ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi.

Transfăgărășanul ar putea rămâne deschis tot anul. Ce se discută la nivel guvernamental
Transfăgărășanul ar putea rămâne deschis tot anul. Ce se discută la nivel guvernamental
Reprezentanţii Guvernului au discutat cu autorităţile din judeţele Argeş şi Sibiu despre posibilitatea ca Transfăgărăşanul să rămână deschis circulaţiei pe tot parcursul anului. În...
Prețul pentru cacao a crescut de trei ori în ultimul an. Consumatorii încep să simtă impactul
Prețul pentru cacao a crescut de trei ori în ultimul an. Consumatorii încep să simtă impactul
Consumatorii ar putea începe să simtă impactul creşterii preţurilor pentru cacao, care au urcat marţi peste 10.000 de dolari tona, pentru prima oară, pe măsură ce lumea se confruntă cu...
#Transfagarasan, #scumpiri, #comparatie, #Mamaia , #destinatii