Traian Ungureanu: Ponta e un fel de Gica-contra european, a starnit rasul UE

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 19:40
2345 citiri
Traian Ungureanu: Ponta e un fel de Gica-contra european, a starnit rasul UE

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, sambata, ca afirmatiile lui Victor Ponta despre folosirea de catre Romania a dreptului de veto pe bugetul UE 2014-2020 arata ca premierul e un "Gica-contra european" care a starnit fie rasul, fie ingrijorarea europenilor.

"Cine vorbeste de dreptul de veto? Seful unui Guvern care a starnit in Europa fie rasul, fie ingrijorarea. Vorbeste de dreptul de veto un sef de Guvern care are in palmares blocarea fondurilor europene, incapacitatea cheltuirii banilor care vin dinspre Europa, blocajul economic, practica incalcarii legii in si de Guvern cand e vorba de ministri incompatibili, sau in Parlament cand e vorba de parlamentari aparati de majoritatea USL impotriva sau de decizii definitive ale Justitiei.

Domnia sa nu cunoaste cum merg lucrurile, cum trebuie sustinut interesul national al Romaniei la nivel european. Victor Ponta, care este un fel de Gica-contra european, nu are cum sa inteleaga lucrurile astea, nu are competenta sa inteleaga in ce s-a bagat", a declarat purtatorul de cuvant al campaniei ARD la parlamentare.

Corlatean: Asteptarile Romaniei fata de Basescu includ utilizarea dreptului de veto

Premierul Victor Ponta a sustinut, sambata, la Bistrita, ca presedintele Traian Basescu are "memoria scurta si fluctuabila", punctand ca seful statului a invocat dreptul de veto in cazul inceperii negocierilor cu Serbia, inainte de Consiliul European din primavara.

"Cand a zis povestea aceea ca ce rusine ca Romania are observatori OSCE, dupa aceea s-a facut de ras ca observatori OSCE au fost si in America si in Franta si peste tot. Cand spune ca e o mare greseala sa vorbesti despre dreptul de veto, eu ii reimprospatez memoria. Inainte de Consiliul European din primavara Romania, condusa de domnul Traian Basescu, a invocat dreptul de veto, singura din cele 27 de tari, cand a fost vorba de inceperea negocierilor cu Serbia", a sustinut Ponta, apreciind ca presedintele Romaniei ca are "memoria scurta si fluctuabila".

Ponta: Declaratiile lui Basescu sunt neserioase si ridicole. Ma confunda cu Boc

Totodata, premierul Victor Ponta a precizat ca "situatia rusinoasa" de a apela la dreptul de veto se afla si Franta, Marea Britanie si Danemarca.

"In situatia rusinoasa, ca la OSCE, de a invoca dreptul de veto se afla urmatoarele persoane: prim-ministrul Frantei, care a aratat ca se gandeste sa blocheze bugetul daca se vine cu propunerea Van Rompuy, prim-ministrul Marii Britanii, prim-ministrul Danemarcei care a spus ca daca nu exista niste debate-uri pentru Danemarca voteaza impotriva, asa incat cred ca presedintele se bazeaza intotdeauna pe ignoranta jurnalistilor, a romanilor, lucru care nu-i face mare cinste", a mai sustinut Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Ungureanu Ponta veto UE, #Traian Basescu Romania veto UE, #Victor Ponta Romania veto UE , #PDL