Traian Ungureanu, despre Miscarea Populara si solicitarile primite in calitate de ...premier

Joi, 23 Februarie 2012, ora 20:28
2342 citiri
Traian Ungureanu, despre Miscarea Populara si solicitarile primite in calitate de ...premier
Foto:Arhiva

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, joi, ca in urmatoarele luni se va putea discuta din ce in ce mai detaliat despre Miscarea Populara, mentionand ca spera ca la o astfel de miscare sa nu se faca o olimpiada de vicepresedinti.

Traian Ungureanu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ar trebui sa existe Miscarea Populara, aratand ca "o forma de organizare la dreapta este absolut normala, logica si chiar previzibila".

El a mentionat ca in stanga s-a produs "o cumulare" USL, care, in opinia sa, "este o colectie de contradictii" si ca exista potential pentru o forma de organizare la dreapta.

"Exista potential pentru asa ceva si in politica potentialul se fructifica. Cred ca in urmatoarele luni vom putea discuta din ce in ce mai detaliat", a precizat Traian Ungureanu.

Miscarea trebuie sa se puna in miscare mai intai, pe urma vedem liderii

Intrebat cine ar putea sa fie liderul acestei miscari, Ungureanu a aratat ca "miscarea trebuie sa se puna in miscare mai intai si pe urma sa se vada care sunt oamenii, precizand ca spera sa nu se faca olimpiada de vicepresedinti".

"Miscarea trebuie sa se puna in miscare ea intai si pe urma sa vedem cine sunt oamenii care vor sa intre in ea, cu ce anvergura si cu ce pozitie. Sper sa nu facem o olimpiada de vicepresedinti. Sper sa fie un spatiu al dreptei, atat pe dezbatere, cat si politic, politic inseamna alegeri", a precizat Traian Ungureanu.

El nu a putut sa spuna cand ar trebui facuta aceasta Miscare Populara, aratand doar ca aceasta "trebuie facuta la timp, adica la timp inseamna de acum inainte".

"Nu cred ca e un principiu sanatos sa programezi aparitia unei miscari, dupa alegeri si dupa aceea sa sustii ca este o miscare naturala. Nu cred ca miscarea despre care vorbim va apararea dupa alegeri. Nu stiu, nu cred ca e vital sa stabilim acum ziua, ora si locul in care va fi lansata. Componenta ei va fi hotarata de interesul aratat de organizatii, asociatii, partide, care incearca sa intre sau sunt sincer interesate de crearea unei forte de dreapta", a precizat Traian Ungureanu.

El crede ca Miscarea Populara "presupune o colaborare electorala".

"Eu cred ca presupune o colaborare electorala daca in ea intra si fortele politice care se vor prezenta la alegeri", a spus Ungureanu.

El a aratat ca, daca miscarea este facuta pana in alegerile locale, atunci va exista un gen de colaborare electorala la alegerile locale, iar, daca nu este facuta pana in alegerile locale, atunci colaborarea va exista la alegerile generale.

Intrebat daca din aceasta Miscare Populara ar trebui sa faca parte si UNPR, Traian Ungureanu a raspuns: "De ce nu? Daca si UNPR e de acord".

El a precizat ca nu vorbeste despre o infratire a UNPR cu PDL, ci despre "o posibila colaborare".

Traian Ungureanu a mai fost intrebat daca din Miscarea Populara ar putea sa faca parte Gigi Becali, el precizand ca acesta "a mai facut incercari de apropiere" de PDL.

"Gigi Becali a mai facut incercari de apropiere de noi, fie in termeni pragmatici, pentru ratiuni de tactica politica si electorala, fie in termeni, a crezut el, ideologici. Noi discutam. Daca Gigi Becali va trece printr-o evolutie ideologica, vom vedea. Deocamdata e liniste", a raspuns Traian Ungureanu.

Raspunzand unei intrebari similare referitoare la Raed Arafat, el a spus ca acesta este un om capabil, cunoscut.

"Daca domnul Raed Arafat si alti specialisti, buni profesionisti, cred ca au deschidere pentru plasarea intr-o miscare generala de dreapta. Da. De ce nu?", a precizat Traian Ungureanu.

El a precizat ca este prea devreme sa vorbeasca despre sigla sau culorile pe care ar trebui sa le aiba Miscarea Populara.

"Ca sigla eu as pune ceva de neuitat, dar inca nu pot sa-mi aduc aminte. E prea devreme sa vorbim despre sigla sau culori", a adaugat Traian Ungureanu.

Confundat cu premierul Ungureanu, TRU a primit o colectie impresionanta de cereri

Traian Ungureanu a fost intrebat si daca el crede ca ar fi bine ca actualul premier, Mihai Razvan Ungureanu, sa faca parte din Miscarea Populara.

"Mihai, eu cred ca este, pardon, primul-ministru de acuma, este un bun intelectual, as zice o valoare atat personala, cat si politica, el nu poate iesi din discutia despre o reformulare, o reincadrare a fortelor de dreapta in Romania. E evident", a precizat europarlamentarul PDL Traian Ungureanu.

In context, acesta a spus ca purtand numele pe care il poarta si premierul, a fost felicitat pentru investitura si a primit SMS-uri si apeluri telefonice.

"Ii transmit pe calea asta (lui Mihai Razvan Ungureanu - n.red.) ca am o colectie foarte impresionanta de SMS-uri si apeluri telefonice, care mi-au cerut, dupa ce m-au felicitat pentru investitura, tot felul de servicii, favoruri si numere de telefon", a precizat Traian Ungureanu.

El a aratat ca i s-a intamplat sa fie prezentat drept Mihai Razvan Ungureanu la o emisiune radio si crede ca premierului i s-a intamplat sa fie chestionat in materie de gazetarie sportiva sub banuiala ca ar fi Traian Ungureanu.

"E bine ca am stabilit de la bun inceput ca sunt Traian Ungureanu, pentru ca mi s-a intamplat sa fiu prezentat Mihai Razvan Ungureanu in direct la o nemuritoare emisiune radio. Si lui i s-a intamplat sa fie chestionat in materie de gazetarie sportiva, sub banuiala ca ar fi Traian Ungureanu" , a precizat Traian Ungureanu.

Miscarea Populara, tot mai aproape de lansare

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca sunt discutii in PDL privind cooptarea lui Mihai Razvan Ungureanu in partid, dar a spus ca, pentru opozitie, PDL, Traian Basescu si tara, este bine ca premierul Mihai Razvan Ungureanu sa ramana independent.

Miscarea Populara pe care PDL intentioneaza sa o creeze ar putea cuprinde partide precum PNTCD si ecologistii, iar sigla si culoarea acestei miscari ar putea fi inima si, respectiv, verde sau albastru, au declarat, miercuri, surse politice.

Democrat-liberalii considera ca sunt compatibili cu PNTCD si cu ecologistii pentru a forma Miscarea Populara, avand in vedere ca PNTCD este membru PPE, ca si PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologistii este importanta, au precizat sursele citate.

Democrat-liberalii doresc crearea Miscarii Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stanga. In acest sens, conducerea PDL a lansat organizatiilor locale un sondaj privind modul in care ar reactiona electoratul la schimbarea siglei si culorii partidului, fara sa dea o varianta.

Daca se va face aceasta alianta, vor fi schimbate sigla si culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru sigla fiind "inima", simbolul PPE. Pentru culoarea acestei aliante se ia in calcul verde sau/si albastru, au mai spus sursele citate.

De altfel, culorile verde si albastru au fost folosite de Organizatia de Tineret a PDL, la Scoala de vara pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul "Smart&Right".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Traian Ungureanu, #miscarea populara, #UNPR Miscarea Populara, #Traian Ungureanu premier , #europarlamentar