Traian Ungureanu, catre primarii PDL care sustin USL: Veti fi scuipati ca o masea stricata

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 17:27
1946 citiri
Traian Ungureanu, catre primarii PDL care sustin USL: Veti fi scuipati ca o masea stricata
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al ARD, Traian Ungureanu, "i-a avertizat" joi pe primarii PDL care sustin candidatii USL la Parlament ca dupa 9 decembrie vor fi "scuipati ca o masea stricata".

"Nu stiu sigur daca nu cumva sunt 34, nu 30 de primari. Ce s-a vazut la Mehedinti este rezultatul unei practici nationale a USL. Stim foarte bine ca USL ne santajeaza, ne preseaza, ne ameninta primarii nu numai in Mehedinti, peste tot. Acesta este modul de a actiona, electoral si administrativ, al USL.

Bun, faptul ca au cedat cei 30 sau cati sunt primari din Mehedinti este un avertisment pentru toti alesii locali din Romania: cu USL nu aveti parte decat de amenintari si dupa 9 decembrie, intr-un regim USL, veti fi scuipati ca o masea stricata", a spus el find intrebat cum comenteaza gestul a aproximativ 30 de primari din Mehedinti care si-au aratat suustinerea fata de candidatii USL in cadrul unei conferinte de presa a Uniunii.

Fiind intrebat care sunt "metodele de santaj" a celor din USL, democrat-liberalul a spus ca acestea sunt "mai multe". "E foarte simplu, sunt santajati (primarii PDL n.r.) cu ce se santajeaza la nivel local: va taiem fondurile, intrerupem cutare proiect, va deschidem dosar penal, trimitem controlul peste voi si alte vehicule blindate aflate la dispozitia Guvernului", a punctat europarlamentarul PDL.

De asemenea, el a precizat ca se asteapta ca astfel de practici sa continue, asa ca PDL va intra in lupta cu efectivele "mai mult sau mai putin intacte".

"Ma astept ca astfel de practici sa continue, dar PDL este un partid de alesi locali. Un partid care a rezistat cu brio unui prim asalt in timpul alegerilor din iunie. Un partid in care alesii locali au rezistat si la presiunile din timpul referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei. Asa ca vom intra in lupta cu efectivele mai mult sau mai putin intacte", a mentionat purtatorul de cuvant al ARD.

Raspunzand la o alta intrebare, si anume daca conducerea PDL ii va exclude din partid pe acestia, Ungureanu a spus ca "de principiu" raspunsul este ca primarii care sustin USL vor fi exclusi.

"De principiu raspunsul este ca acestia vor fi exclusi. O sa vedem caz cu caz, cine a facut, cum a facut, ce a facut. Dar, sigur, raspunsul este evident, cineva care a trecut in cealalta barca nu mai poate fi omul tau, pentru ca nu mai e omul tau", a conchis Traian Ungureanu.

"USL vrea sa transforme Parlamentul in instanta imbatabila"

Ungureanu a mai declarat, tot joi, ca motivul pentru care USL vrea sa modifice Constitutia este ca acestia sa poata faca din majoritatea parlamentara "o instanta imbatabila" ca sa isi "apere oamenii" din partid.

Fiind intrebat cum vede propunerile celor din USL referitoare la modificarea Constitutiei, Ungureanu a sustinut ca acest gest este "concretizarea pericolului enorm" pe care cei din Uniune il reprezinta pentru Romania.

"E vorba de o noua dovada, e concretizarea pericolului enorm pe care USL il reprezinta pentru Romania si pentru prezenta Romaniei in UE. USL vrea sa introduca o prevedere prin care votul a doua treimi din parlamentari poate bloca, poate anula o decizie a CCR. Nu exista o astfel de prevedere in niciun alt stat membru al UE.

Daca cineva se intreaba de ce or fi vrut ei sa faca modificarea asta a putut sa o afle ieri ( miercuri n.r.). Ieri, domnul Diaconu a fost declarat prin decizia CCR in situatia de incompatibilitate. Curtea a constatat ca omul acesta nu avea dreptul legal sa fie senator din iunie incoace. Daca am fi avut prevederea pe care incearca sa o introduca USL, daca am fi avut-o ieri, parlamentarii votau cu doua treimi impotriva deciziei CCR si domnul Diaconu nu avea niciun fel de problema", a comentat democrat-liberalul.

Purtatorul de cuvant al ARD a precizat ca motivul pentru care USL vrea modificarea Constitutiei este ca sa poata sa faca din majoritatea parlamentara "o instanta imbatabila" ca sa isi apere colegii de partid.

"Asta este motivul pentru care USL vrea sa schimbe regulile, sa faca din majoritatea parlamentara o instanta imbatabila ca sa isi apere oamenii (...). Dat fiind faptul ca domnul Nicolaescu (Eugen Nicolaescu n.r.) considera ca suntem degeaba in UE, atunci stim si care este pasul urmator: fara UE", a opinat europarlamentarul PDL.

El a mai spus ca modificarile pe care cei din Uniune vor sa le aduca Legii Fundamentale sunt multe, si toate duc in aceeasi directie "antilegala si anticonstitutionala" a USL.

"Sunt multe si toate duc in aceeasi directie, tot in practica antilegala si anticonstitutionala a USL. In primul rand, daca vroiau revizuirea Constitutiei nu mi-e clar de ce au refuzat sa discute subiectul acesta atunci cand am propus-o, atunci cand si presedintele Romanieia a avut o propunere de revizuire a Constitutiei.

In al doilea rand, cine vorbeste de referendum? Oameni care refuza si astazi sa aplice rezultatele unui referendum legal in Romania? Am inregistrat propunerile, dati-mi voie sa nu le tratez cu seriozitate pentru ca sunt propuneri neserioase", a conchis Traian Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Ungureanu USL modificare Constitutie , #PDL