Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Europarlamentar PNL: Vremea MCV-ului a trecut. Cu sau fara el...

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 19:50
2363 citiri
Europarlamentar PNL: Vremea MCV-ului a trecut. Cu sau fara el...
Foto: Express de Banat

Europarlamentarul PNL Traian Ungureanu a declarat ca "vremea MCV-ului (Mecanismul de Cooperare si Verificare n.red.) a trecut", exprimandu-si in acest context neincrederea cu privire la aplicarea unei legi prin "insurubare fortata".

"Legea aplicata prin insurubare fortata nu e intotdeauna un succes. Din punctul acesta de vedere, vremea MCV-ului a trecut. Cu sau fara MCV, nu sunt sigur ca lucrurile s-ar schimba in mod dramatic", a declarat Traian Ungureanu pentru expressdebanat.ro.

Opinii similare au exprimat anterior si presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta.

Astfel, prim-ministrul a declarat ca, desi Mecanismul de Cooperare si Verificare a "atins obiective importante", un astfel de mecanism doar pentru Romania si Bulgaria "este depasit".

Ponta pledeaza pentru iesirea de sub MCV: O fi atins obiective importante, dar e depasit

"Eu sunt de parere celor care - si am vazut ca si presedintele Iohannis si multi alti oameni politici, si ministrul Justitiei - au spus ca MCV o fi atins obiective importante, chiar avem o justitie independenta in Romania, si ca atat timp cat se creeaza un mecanism european, pentru toata lumea, este in regula.

Un mecanism doar pentru Romania si Bulgaria e depasit de situatia actuala", a spus premierul, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si Monica Macovei sustin ca nu este inca momentul pentru ca acest mecanism sa fie eliminat.

Potrivit B1 TV, Kovesi a declarat la Bruxelles ca "putem vorbi de ridicarea MCV cand Parlamentul va admite cererile de ridicare a imunitatii", iar Macovei a subliniat ca trebuie mai intai ca reforma Justitiei din Romania sa fie ireversibila.

In interviul amintit, Traian Ungureanu a mai explicat de ce este important pentru Romania sa faca parte din Uniunea Europeana.

"Din toate directiile ne pandesc crizele si de aceea este buna Uniunea Europeana. Acum e timpul pentru oricine sa inteleaga de ce este bine sa fii in Uniunea Europeana si de ce nu ar fi fost bine sa ramanem afara", a spus Ungureanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Ungureanu eliminare MCV, #Traian Ungureanu Romania UE , #europarlamentar