Acord de securitate intre Romania si Republica Moldova

Marti, 31 Mai 2011, ora 22:35
1722 citiri
Acord de securitate intre Romania si Republica Moldova
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si omologul sau din Republica Moldova, Alexei Roibu, au semnat marti acordul intre Guvernul tarii noastre si cel al Republicii Moldova privind infiintarea si functionarea Centrului Comun de Contact de la Galati.

"Acordul constituie baza juridica de cooperare a autoritatilor de politie, politie de frontiera si vama din Romania si Republica Moldova in cadrul Centrului Comun de Contact", a afirmat, cu acest prilej, Traian Igas.

Ministrul Internelor a precizat ca aceasta colaborare are menirea sa combata criminalitatea organizata, migratia ilegala, traficul de persoane, traficul de stupefiante si sa asigurare securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

La randul sau, ministrul de Interne din Republica Moldova a precizat ca semnarea acestui acord este un pas foarte important care va facilita cooperarea autoritatilor competente in zona de frontiera.

Acordul semnat marti reglementeaza regulile generale de functionare a Centrului Comun de Contact, atributiile coordonatorilor si ale personalului, misiunile Centrului Comun de Contact, modul de realizare a schimbului de informatii, baza tehnico-materiala, distributia cheltuielilor de exploatare, modificarea/amendarea acordului si clauzele finale privind intrarea in vigoare, respectiv posibilitatea aderarii ulterioare si a altor state interesate.

In cadrul Centrului vor fi reprezentate autoritatile de resort - politie, politie de frontiera si vama - din Romania si Republica Moldova.

Acordul va ramane deschis, spre semnare, si pentru Ucraina, in scopul materializarii formatului trilateral avut in vedere, initial, la demararea acestui proces.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#acord Romania Republica Moldova, #Traian Igas Alexei Roibu , #ministru Interne
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Pe vremuri tot Moldova a SECURIZAT EUROPA prin bratul puternic al lui STEFAN CELA MARE SI SFANT.