Momentul în care i s-a tăiat microfonul lui Traian Băsescu, în timp ce se dezlănțuise în Parlamentul European. „Păstrați ordinea” VIDEO

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 08:00 13717 citiri
Fostul președinte Traian Băsescu a denunțat în Parlamentul European ceea ce el numește ”problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene” FOTO captura digi24.ro

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, a avut un discurs miercuri, 5 octombrie, în Parlamentul European, în care a vorbit despre foști lideri europeni care ”s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor”.

În timp ce vorbea, președintele de ședință, Rainer Wieland (Germania, PPE), i-a tăiat microfonul, pe motiv că i-a expirat timpul alocat. Europarlamentarul român a continuat să vorbească fără microfon. Colegul său a insistat să se oprească.

„Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!”, a spus președintele de ședință.

Câteva persoane din sală l-au aplaudat pe Băsescu.

Fostul președinte Traian Băsescu a denunțat în Parlamentul European ceea ce el numește ”problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene”.

Băsescu a enumerat o listă de foști lideri ai țărilor membre UE care ”s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor”, în frunte cu fostul cancelar social-democrat german Gerhard Schroder.

„Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene, și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac și sigur nu putea să lipsească Dominique Strass Kahn (fost șef al FMI n.r.)”, a spus Băsescu.

”A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acțiune de curaj. Alături de pachețel trebuie să îi iei celui mic și, doamne ferește, o trusă medicală”, a completat Băsescu.

Europarlamentarul PMP (PPE) n-a mai apucat să-și termine discursul pe care îl pregătise, pentru că președintele de ședință, Rainer Wieland (Germania, PPE), i-a tăiat microfonul, pe motiv că i-a expirat timpul alocat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com