Traian Băsescu eliberează vila de protocol, cu două zile întârziere

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 10:35 4895 citiri
Imagine de la vila de protocol FOTO captură video Antena 3

Traian Băsescu se mută vineri, 3 iunie, în apartamentul pe care l-a cumpărat. Mutarea vine cu două zile mai târziu față de data la care trebuia să elibereze vila de protocol.

Două dube au ajuns la vila de protocol a fostului președinte în această dimineață, potrivit Antena 3.

Un reprezentant RAPPS a venit la vila de protocol joi, 2 iunie, și a rămas acolo peste o oră. După plecarea sa, a sosit o dubă la vilă și a încărcat o parte din lucruri.

Vineri dimineață, au fost să încărcate lucruri în cele două dube sosite la fosta locuință a lui Traian Băsescu.

Fostul președinte trebuia să elibereze vila de protocol până miercuri, 1 iunie, potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat.

„În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozițiilor legale.

Subliniem faptul că R.A.-A.P.P.S. efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu, a reședinței oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”, a transmis R.A.-A.P.P.S.

Fostul preşedinte al României a pierdut dreptul de a folosi locuinţa de protocol, după ce instanţa supremă a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

Traian Băsescu a anunţat că îşi cumpără un apartament în Bucureşti pentru a elibera vila.

Traian Băsescu a deschis în instanță un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază, după ce și-a pierdut privilegiile la care avea dreptul ca fost șef de stat, urmare a verdictului de colaborare cu fosta Securitate, dat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com