Băsescu vrea să scape de renumele de "colaborator al securităţii" și lansează un nou atac în instanță

Joi, 18 August 2022, ora 12:59 3082 citiri
Traian Băsescu, fost președinte al României FOTO Hepta

Traian Băsescu a atacat decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie anunțată pe 23 martie care stabilea că fostul preşedinte a colaborat cu Securitatea comunistă.

Băsescu cere revizuirea sentinţei prin care a fost declarat colaborator al securităţii, iar primul termen a fost deja stabilit de Curtea de Apel Bucureşti pentru luna octombrie, potrivit Antena 3.

Traian Băsescu şi-a pierdut mai multe drepturi, printre care serviciul de protecţie de la SPP, dar şi vila de protocol în care locuia, după ce s-a anunțat că a fost turnător la securitate prin sentinţa definitivă.

De asemenea, el a pierdut şi indemnizaţia pe care o primea de la Administraţia Prezidenţială.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins pe 23 martie recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse în 2019 că fostul preşedinte al României a fost colaborator al Securităţii. Hotărârea ÎCCJ este definitivă.

“Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal”, a anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com