Traian Băsescu a dat în judecată Serviciul de Protecție și Pază pentru a-și recupera privilegiile. Urmează și un proces împotriva României la CEDO

Marti, 10 Mai 2022, ora 09:05 4729 citiri
Fostul președinte al României, Traian Băsescu FOTO Facebook/Traian Băsescu

Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a cerut Curţii de Apel Bucureşti să suspende hotărârea „Serviciului de Pază și Protecţie”, de a nu îi mai acorda protecţia pe care a avut-o, în calitate de fost şef de stat, arată Știrile ProTV.

Potrivit sursei citate, Traian Băsescu a deschis un proces împotriva „Serviciului de Pază şi Protecţie” ca să poată sesiza Curtea Constituţională în legătură cu legea adoptată în toamnă, prin care şi-a pierdut privilegiile.

Un proces similar, mai arată Știrile ProTV, ar urma să îl deschidă şi împotriva RAPPS, după ce va primi somaţia oficială de eliberare a vilei din Cartierul Primăverii, de unde Băsescu s-a mutat deja. În paralel, fostul preşedinte va da în judecată România, la CEDO.

Decizia de retragere a privilegiilor pentru Traian Băsescu (paza şi protecţia SPP, casa de protocol de la RAAPPS şi indemnizaţia) a fost luată în martie, după ce instanţa supremă a decis că fostul președinte a fost colaborator al fostei Securităţi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com