Captură de droguri în noaptea de Revelion: doi români care aveau legaturi cu traficanții din Argentina, prinși de polițiști la intrarea în Iași

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 08:25
4492 citiri
Captură de droguri în noaptea de Revelion: doi români care aveau legaturi cu traficanții din Argentina, prinși de polițiști la intrarea în Iași
În filtrul de aer al motorului au ascuns două pachete de 600 grame cocaină şi amfetamină FOTO Hepta

Peste jumătate de kilogram de cocaină şi amfetamină, ascunse în filtrul de aer al motorului, au fost descoperite de procurorii și polițiștii ieșeni, chiar în noaptea de Revelion. Ei au oprit la intrarea în Iași un autoturism în care se aflau Paul Pintilie şi Valer Zoicaş, doi tineri din comuna Scânteia.

Tinerii specializaţi de mai mulţi ani în introducerea în ţară de cocaină şi canabis, s-au gândit că dacă vor organiza în noaptea de Revelion un transport de droguri din Germania în România autorităţile judiciare la momentul respectiv vor fi pe picior greşit.

Cei doi au achiziţionat de pe teritoriul Germaniei un autoturism Volkswagen Golf, iar în filtrul de aer al motorului au ascuns două pachete de 600 grame cocaină şi amfetamină. De altfel, unul dintre cei doi traficanţi şi-a îndesat în bagajul personal şi circa 200 de grame de cannabis. Şi, cu “La mulţi ani şi Doamne ajută“, cei doi traficanţi s-au pus la drum, plecând din Germania în dimineaţa zilei de 31 decembrie, socotind că vor ajunge la vama română pe înserat, când tocmai se ciocnesc paharele cu şampanie şi când, gândeau, vameşii sunt plictisiţi. Chiar aşa s-a întâmplat. Au ajuns pe graniţa de vest a României nu cu mult timp înainte de a bate gongul de la miezul nopţii, unde, cu toate emoţiile lor, nu au întâmpinat nicio problemă. După trecerea frontierei de vest, Paul şi Valer, au dat înainte spre Iaşi, cu drogurile burduşite în maşină şi cu speranţa că poate mai apucă şi o bucată de Revelion să ciocnească o cupă de şampanie la Scânteia: căci, da, reuşita lor merita. Numai că, la intrarea în Iaşi, cei doi au rămas surprinşi: erau aşteptaţi chiar de către procurorul DIICOT împreună cu ofiţerii de Crimă Organizată şi Antidrog. Care, după ce i-au oprit şi le-au desfacut maşina bucăţi.

Povestea acestei reţele de traficanţi de droguri începe în anul 2007, când doi tineri din Scânteia au luat drumul străinătăţii pentru a-şi croi o soarta mai bună în viaţă. Este vorba de Pintilie Paul şi fratele său, Pintilie Radu. Cei doi, prin diverse legături şi conexiuni, au ajuns în Anglia. Şi cum aici nu s-au descurcat aşa cum îşi imaginaseră, nu după mult timp au fost racolaţi de membrii unei reţele internaţionale de trafic cu cocaină, pentru a transporta droguri între Argentina (Buenos Aires) şi Londra. Însă ulciorul nu a mers de multe ori la apă, Radu Pintilie fiind prins la unul dintre transporturile de cocaină chiar când voia să părăsească Argentina prin aeroportul internaţional din Buenos Aires. L-a costat 8 ani de închisoare. Dar totul a căpătat un final tragic, când, fiind într-unul din penitenciarele argentiniene, Radu Pintilie a sfârşit în urma unei incendieri. Anumite voci au spus că a fost răzbunarea traficanţilor pentru cocaina pierdută, şi riscurile la care a fost expusă reţeaua. Dar nimeni nu ştie ce s-a întâmplat de fapt acolo.

După acest tragic eveniment, fratele celui decedat, Paul Pintilie, nu s-a liniştit, acesta continuând să transporte pentru membrii reţelelor de traficanţi de droguri cocaină disimulată în bagaje sau chiar înghiţită, fapte pentru care şi el a fost arestat pe mai multe aeroporturi din Europa. Totul a culminat cu noaptea de Revelion 2021-2022, când acesta, împreună cu Valer Zoicaş, au încercat să introducă o nouă cantitate de droguri la Iaşi, în scop de comercializare şi trafic, relatează Ziarul de Iași.

“A fost efectuată o acţiune de prindere în flagrant delict, fiind depistate două persoane, care ar fi venit din Germania şi ar fi avut asupra lor substanţe susceptibile a fi droguri de risc şi de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanţe susceptibile a fi cocaină şi 176 grame de substanţe susceptibile a fi cannabis. Acţiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Iaşi, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracţional, şi care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor în judeţul Iaşi şi în judeţele limitrofe. De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Iaşi. În urma celor 14 percheziţii domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de substanţe susceptibile a fi cannabis, 4 grindere, o instalaţie pentru înfiinţarea culturilor de cannabis indoor, precum şi 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartuşe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri şi înscrisuri”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Figuri din lumea interlopă la priveghiul lui Costel Corduneanu, ”Stăpânul Moldovei”. Pe cine a trimis Vasluiul VIDEO
Lumea interlopă din județul Vaslui și-a trimis reprezentanții la priveghiul celui considerat cel mai temut interlop din România, Costel Corduneanu. Printre aceștia, Ionuț Moșailov, un...
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Iaşi. Ce interdicții are fostul baron
Curtea de Apel Iaşi a menţinut miercuri, 17 aprilie, decizia dată de Tribunalul Vaslui privind plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Hotărârea Curţii...
#traficanti droguri arestati, #Iasi, #Argentina , #trafic droguri
Comentarii
Poza vitoriggi
vitoriggi
rank 5
Droguri la pretzul de 0.02 ( curency la alegere)