Traficanți de droguri, arestați după un flagrant organizat la Galați. Percheziții în trei județe

Joi, 14 Iulie 2022, ora 07:55 2442 citiri
Traficanti de droguri arestați la Galați FOTO / Poliția Română

Doi bărbaţi din Galaţi au fost arestaţi după un flagrant şi șapte percheziţii în judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, într-un dosar privind introducerea în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

”La data de 12 iulie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au efectuat o acţiune operativă, pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc. Astfel, în cauză a fost realizată o acţiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Galaţi, a unui bărbat, în momentul când ar fi comercializat aproximativ 5 grame de amfetamină. După finalizarea acestei acţiuni, au fost efectuate șapte percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi, Brăila şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de deţinere de droguri de mare risc”, anunţă IGPR.

Au fost ridicate 7 kilograme de amfetamină şi 5 grame de cannabis, trei telefoane mobile, precum şi 11.000 de lei.

Conform DIICOT, ”în cursul lunii iulie 2022, cei doi inculpaţi au introdus în ţară cantitatea de aproximativ 7,1 kilograme de amfetamină, drog de mare risc înscris în Tabelul anexă nr. II al Legii nr. 143/2000 (republicată), în vederea comercializării acesteia pe teritoriul României”.

În urma probatoriului administrat, doi bărbaţi, cu vârstele de 41 şi 46 ani, din Galaţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar miercuri, în urma sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, a fost dispusă arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News