Cum a încercat o femeie să scape de cocaină în Vama Nădlac. Dosarul, finalizat cu peste 14 ani de închisoare pentru doi traficanți

Autor: N.G.
Joi, 21 Septembrie 2023, ora 04:04
5032 citiri
Cum a încercat o femeie să scape de cocaină în Vama Nădlac. Dosarul, finalizat cu peste 14 ani de închisoare pentru doi traficanți
Cocaina a fost adusă din Spania FOTO Arhivă Poliția Română

Judecătorii din România au început să aplice pedepse grele pentru traficul de droguri de mare risc. Două persoane, rude între ele, au fost condamnate de instanțele din Alba, în total, la peste 14 ani de închisoare pentru introducerea în țară și trafic de cocaină.

Polițiștii de la Crimă Organizată Alba au autorizat un colaborator, după un denunț depus de o persoană, care a avut misiunea să se întâlnească cu traficantul și să cumpere droguri. Colaboratorul a luat legătura cu acesta și a reușit să achiziționeze cocaină în valoare de 500 de euro.

Acesta a aflat că traficantul (Marian T.) urma să vină în țară și cu câteva zeci de grame de cocaină la el. Informațiile au permis realizarea unui flagrant la vama Nădlac.

„După ce a intrat prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II, a fost oprit pentru control autoturismul condus de inculpatul M. În autoturism se mai aflau soţia acestuia, împreună cu cei doi copii minori, şi inculpata N. (Naomi T. – n.r.), sora acesteia din urmă. Autoturismul şi ocupanţii acestuia au fost controlaţi, iar, într-o geantă de culoare neagră aparţinând numitei N., mai exact într-un portofel de culoare maro din aceasta, au fost identificate două ţiple cu ziplock, care prezintă urme de substanţă pulverulentă albă, precum şi o capsulă de culoare maro, ambalată într-o ţiplă de plastic transparent.

Înainte de efectuarea controlului corporal al persoanelor de sex feminin, inculpata a solicitat să meargă la toaletă, moment în care, fiind observat comportamentul suspect şi agitaţia acesteia, s-a procedat la deschiderea forţată a cabinei de toaletă. În acel moment, a fost surprinsă în timp ce arunca în vasul de toaletă mai multe ţiple ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă. S-a încercat recuperarea substanţelor din vasul de toaletă, de unde a fost extras un bulgăre format din substanţă pulverulentă de culoare albă”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au reușit să probeze că substanța ce se diluase în apă era cocaină. Cei doi au fost reținuți, arestați preventiv și, în final, în 14 septembrie 2023, condamnați definitiv la închisoare cu executare. Marian T. a primit pedeapsa de 8 ani și 8 luni de închisoare, iar cumnata acestuia, Naomi T., a primit 5 ani, 9 luni și 5 zile de detenție.

Cei doi s-au apărat susținând că drogurile introduce în țară erau pentru consum propriu, dar nu au reușit să îi convingă pe judecători. Bărbatul și femeia sunt la închisoare de la momentul reținerii ce a survenit flagrantului realizat în vamă.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#traficanti de droguri, #cocaina destinatie Romania, #inchisoare cu executare , #trafic droguri