Tânăr din Timișoara, arestat pentru trafic internațional de droguri. Cum aducea stupefiantele în România cu firma de curierat

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 17:13 2625 citiri
Drogurile primite de tânăr prin firma de curierat FOTO: Poliția Română

Un tânăr de 30 de ani a fost trimis după gratii după ce anchetatorii au descoperit că făcea trafic de droguri.

Bărbatul a fost capturat în urma unor descinderi ale poliției și DIICOT în mai multe locații din Timiș și Arad.

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții, la persoane din județele Timiș și Arad bănuite de trafic internațional de droguri.

La data de 26 ianuarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 5 de percheziții domiciliare, în județele Timiș și Arad, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc”, au transmis Poliția și DIICOT.

Aducea drogurile prin firme de curierat

Din primele cercetări a rezultat că un tânăr, de 30 de ani, din Timișoara, ar fi ridicat, de la o firmă de curierat, un colet conținând aproximativ 7,5 kilograme de droguri, din categoria celor de risc (cannabis), provenit din Spania, cu scopul de a le valorifica.

”Polițiștii au ridicat întreaga cantitate de droguri, iar, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost conduse, pentru audieri, două persoane.

Față de tânărul de 30 de ani, din județul Timiș, a fost luată măsura reținerii, iar, ulterior, a fost prezentat Tribunalului Alba, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc”, mai arată anchetatorii.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News