Doi profesori din Buzău ar fi coordonatorii unei rețele de trafic de droguri. Un alt cadru didactic are seră de canabis în Bacău

Marti, 26 Septembrie 2023, ora 12:10
3694 citiri
Doi profesori din Buzău ar fi coordonatorii unei rețele de trafic de droguri. Un alt cadru didactic are seră de canabis în Bacău
Ce au găsit anchetatorii la perchezițiile făcute în acest dosar FOTO Poliția Română

DIICOT face ample percheziții în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, marți într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Gruparea ar fi coordonată de doi profesori din Buzău.

Doi profesori din Buzău s-ar afla printre persoanele suspectate că făceau rost de droguri de la dealeri din alte județe și apoi le vindeau clienților din municipiul Buzău. Potrivit unor surse citate de sansanews.ro, ar fi vorba despre două cadre didactice care ar preda în municipiu. Unul dintre profesori ar preda la o școală specială, celălalt la un colegiu tehnic.

Informația a apărut la scurt timp după cea potrivit căreia un profesor din Bacău ar avea seră de canabis.

„La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Buzău efectuează 26 percheziții domiciliare, pe rază județelor Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-o cauza privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

S-a reținut că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți suspecți, din județul Buzău, au achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile erau comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata se realiza prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor avea loc fără că persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS a locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii”, se anunță într-un comunicat DIICOT.

Gruparea de traficanți ar fi coordonată de doi concubini, profesori din Buzău. Unul preda o școală specială, iar celălalt la liceu, au declarat surse judiciare pentru aktual24.ro.

El are 34 de ani, e din municipiul Buzău și e profesor de economie, comerț, calitatea produselor și serviciilor la două licee, unul din municipiul Buzău și unul din Pâtârlagele. Ea are 38 de ani și e psihopedagog la Liceul pentru Deficienți de Auz din municipiul Buzău.

Tot marți, în Bacău a fost prins un profesor de engleză care cultivă canabis într-o seră de la țară.

Amplă operațiune antidrog, la nivelul întregii țări

„În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare peste 260 de mandate de percheziție domiciliară și 250 de mandate de aducere.

Sunt desfășurate 37 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 212 mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 200 de mandate de aducere, precum și 10 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară.

Polițiștii și procurorii efectuează 3 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane, urmând a fi puse în executare 25 de mandate de percheziție domiciliară, precum și o acțiune operativă pe linia combaterii traficului de migranți, urmând a fi puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și D.I.I.C.O.T., începând cu anul 2018 și relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalității organizate de a investiga în mod constant activitatea infracțională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul național sau având componentă transnațională, dar și alte fapte grave, asociate criminalității organizate.

Perchezițiile de marți, 26 septembrie 2023, au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală a persoanelor implicate, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor”, a precizat DIICOT.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
#trafic droguri, #perchezitii, #profesori, #retea, #Buzau, #bacau , #trafic droguri